Alt pop glazbenica Kristina Kika Jovanović hollywoodskim spotom najavljuje album
22. svibnja 2021.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Alt pop glazbenica Kristina Kika Jovanović hollywoodskim spotom najavljuje album

Alt pop glazbenica Kristina Kika Jovanović svoj nadolazeći album “Na ivici mogućnosti” najavila je prvim singlom “Pokvarila”, kojeg prati vizualno izuzetno upečatljiv spot prožet estetikom zlatnih godina Hollywooda.

“Tada je u svijetu ideal ženske ljepote bila lutka koju su svi voljeli gledati, ali nitko je nije htio upoznati. Kroz povijest kinematografije žene su služile za divljenje, ali bez puno karaktera, kvalitetnih uloga, stavova i mišljenja. Mi smo taj lik ‘idealne’ žene pokvarili, skinuli slojeve koji je guše i oslobodili iz nje običnu djevojčicu, koja je i posebna, sretna i puna mana, koja ne može izdržati kalup i sakrivanje. Uspijeva prodisati i osloboditi se sama svojih okova. Nadam se da ću i ja kao i ona uspjeti u tome, malim ali sigurnim korakom se bližim tom cilju”, kaže Kika.

Za režiju, snimanje i montažu spota bila je zadužena Ana Miladinović, frizuru je radila Dušica Dramićanin, kostim Elena Nikolajevna, a šminku Svetlana Sremčević. U spotu se pojavljuje i glumi samo Kika, inače poznata po ulogama u filmovima: “Reži” (2019), za koji je dobila nagradu na Evolution Mallorca international film festivalu , “Mač osvete” (2015), “Do kraja smrti” (2019) i serijama “Prava žena” (2018), “Istine i laži” (2018), “Dva brata protiv Hipokrata” (2018), “Igra sudbine” (2020) , “Jedini izlaz” (2021).

“Tijekom jednog dana, kao i svi ljudi, mijenjam mnogo uloga: kao sestra, kćer, profesionalac, obožavatelj, prijatelj…tako je i s glumom i pjevanjem. Često me pitaju da odaberem što sam zapravo, ali ustvari sve sam to ja, i sve je to Kika. Kika je nadimak koji me prati kroz cijeli život, karijeru i projekte koje radim. Imam tu sreću što sam surađivala s divnom ekipom na albumu ‘Na ivici mogućnosti’, koji je producirao moj brat Andreja Jovanović, a na kome su pored njega svirali i stvarali Matija Anđelković, Branko Spasić i moja malenkost”, objašnjava Kika.

Pesma “Pokvarila” odnosi se na trenutak u Kikinom životu kad je shvatila da nije sretna, da se boji osude, da nema samopouzdanja, da je puna straha i da nije sama sebi prijatelj: “Ovo je pjesma koja je tekstualno nastala i prije nego što sam shvatila da sam se “pokvarila”. Sada ima ‘ljekoviti’ utjecaj na mene, jer kada je izvodimo, kada je slušam, podsjeća me na to gdje sam bila i zašto i kako mogu to preboliti, kada osjetim da mi se prikrada taj osećaj – da sam se pokvarila”.

O “Na ivici mogućnosti”, kojeg će objaviti Long Play, Kika kaže da je svakako drugačiji od onoga što se možda očekuje od nje. Album se bavi nekim dubljim temama o kojima nije ranije pisala, jer do sada nije imala hrabrosti za takav poduhvat: “Evo i sad se uhvatim kako mi se znoje dlanovi od same pomisli da će neki nepoznati ljudi čuti moje intimne misli, ali tješi me to što je glazba dobra i jaka pa će imati u čemu slušatelj uživati”.

Foto: Ana Miladinović