Hrvatska premijera filma “Florian” na DHF-u
13. lipnja 2017.
Zorislav Knežević (69 Članci)
Podijeli

Hrvatska premijera filma “Florian” na DHF-u

U zadnjih pola godine, dokumentarni film “Florian” Daria Bukovskog je putovao po cijelom svijetu. Konačno je dočekao i hrvatsku premijeru na Danima hrvatskog filma u Zagrebu.

“Florian” je film o sanjarima i realistima, o umjetnicima i šljakerima, o svakome tko traži ono vanredno u životu i svima koji su sretni s onime što im nudi sadašnjost. Film je o tebi i meni, ali prvenstveno o svima nama. Fragmenti realnosti u mozaiku snova koje u svom čvrstom stisku drži… Zagreb. Svi koji se pridruže na projekciji Floriana 16. lipnja u 19 sati u kinu Tuškanac, moći će otkriti koji fragment odgovara njihovoj realnosti. Karte za film su besplatne, ali ih zbog evidencije festivala treba prethodno podići na blagajni kina Tuškanac. Više informacija, kao i točan raspored projekcija u bloku u kojem se prikazuje Florian, doznajte klikom na Facebook event.

O dokumentarnom filmu:

Glazbenik, klaun i ulični performer dijele isti san – izbjeći komformizam slijedeći svoju viziju života. Njihove priče oblikuju simboličan put idealizma, samopropitkivanja i osobne bitke u pokušaju balansiranja snova i realnosti života u Hrvatskoj, zemlji koja boluje od egzistencijalne tjeskobe i gdje strast lako postane teret, a teret navika.

Režiju Floriana potpisuje Dario Bukovski, dok je za fotografiju zaslužan Mario Topić. Scenarij je napisala Lidija Horvat, a originalnu glazbu Denis Katanec, ujedno i jedan od protagonista u filmu.

Film je prikazan na mnogim svjetskim festivalima, među kojima se posebno ističu Earth day festival u San Franciscu, Scenecs u Amsterdamu i Smita Patil u Indiji gdje je osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film i najbolju režiju.