Markiz predstavili novi singl – plesnu verziju pjesme “Danas se budim”
19. lipnja 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Markiz predstavili novi singl – plesnu verziju pjesme “Danas se budim”

Grupa Markiz predstavila je u ponedjeljak, 19. lipnja novi singl, plesnu verziju pjesme “Danas se budim”.

Ovaj singl zvuči totalno drugačije od njihovog dosadašnjeg rada. Plesna verzija pjesme je kao stvorena za vruće i ljetne dane.

Pjesmu su radili u suradnji s ludim čovjekom, odnosno MadMen-om i nasljednica je zadnjeg uspješnog singla koji je postao i radijski hit – “Da Da Da”.

“Taman smo bezidejno pokušavali rasplesti kraj jedne pjesme, kad je ludi čovjek pokucao na vrata studija. Uvalio se na dvosjed i iskesio zube. Preslušavali smo dvije nove pjesme s budućeg albuma. U jednom trenutku on je nagnuo glavu, podigao obrvu i zamolio da mu pošaljemo pjesmu “Danas se budim” jer ima neke ideje koje bi nam se mogle svidjeti. Već drugo jutro dobili smo prijedlog remiksirane verzije. Malo akustično, malo plesno, malo synth ovamo, malo synth tamo….. I sada imamo dvije verzije. Jedna je ljetna, rasplesana i potpuno drugačija od svega što smo do sada radili, a druga je rokerska i zajedno će biti dio novog, jesenskog albuma”, komentirala je novu suradnju ekipa iz Markiza.
Podsjećamo da Markiz možete poslušati 23.6. kao predgrupu Nouvelle Vague u Zagrebu, 1.7. su u Splitu na festivalu “Evo ruke”, a 8.7. nastupaju u Samoboru na Chill & Grill festivalu.

Foto: Goran Berović