Paradise Lost uz Pallbearer i Sinistro u listopadu u Boogaloou – do 1.7. akcijska cijena ulaznica
19. lipnja 2017.
Music Box (10723 Članci)
Podijeli

Paradise Lost uz Pallbearer i Sinistro u listopadu u Boogaloou – do 1.7. akcijska cijena ulaznica

Metal legende Paradise Lost dolaze 14. listopada u zagrebački Boogaloo predstaviti svoj novi album “Medusa” uz goste Pallbearer i Sinistro. Akcijska cijena ulaznica od 130 kuna je do 1. srpnja. 

Bend kojeg mnogi smatraju zaštitnim znakom doom i gothic metala, britanski Paradise Lost, nastupit će u subotu 14. listopada u zagrebačkom Boogaloou. Ovo će im biti peti posjet Zagrebu. 2005. i 2010. godine su nastupili u Boogaloou, 2012. u Pogonu Jedinstvo i 2015. u Vintage Industrial Baru. Ovoga puta dolaze predstaviti svoj novi, petnaesti studijski album „Medusa“ koji će izaći 01. rujna. U svojoj tridesetgodišnjoj karijeri Paradise Lost konstantno vladaju svjetskom metal scenom, uvijekek u vrhu i uvek aktualni, mijenjajući stilove ali uvijek ostajući dosljedni sami sebi, pored svega toga uvijek dovoljno mistični i nedokučivi.

Pallbearer

Paradise Lost
Imena inspiriranog sa istoimenom poemom Johna Miltona iz 1667., Paradise Lost svoj su put započeli 1988. Abumi “Lost Paradise” (1990), “Gothic” (1991) i “Shades of God” (1992) spadaju u death/doom metal fazu te se Paradise Lost svrstaju u začetnike tog žanra. S albumima „Icon“ (1993.), i „Draconian Times“ (1995.) Paradise Lost uplovljavaju u gothic metal vode i postaju svjetski poznati. Slijedi još uspješniji album „One Second“ (1997), sa kojim se približuju dark rocku i počinju upotrebljavati elektroniku što im donosi još veću popularnost. Slijedi album  „Host“ (1999) na kojem su se Paradise Lost smekšali i stavili elektroniku u prvi plan. No, već na idućim albumima „Believe In Nothing“ (2002) i „Symbol Of Life“ (2002) se vraćaju čvršćem zvuku, ovoga puta sa prizvukom industriala. Povratak heavy-gothic soundu donosi album “Paradise Lost” (2005). Slijede albumi “In Requiem” (2007) i “Faith Divides Us – Death Unites Us“ (2009) koji nastavljauju u istom stilu. 2015. objavljuju četrnaesti studijski album „The Plague Within“ kojim se Paradise Lost vraćaju u svoju najmračniju doom metal fazu sa početka karijere. Album je je dobio odlične kritike i odmah zauzeo visoke pozicije na top listama.

Uz nekoliko vrhunski izdanja s hrpom bezvremenskih hitova, veliki adut Paradise Lost je taj što je gotovo kompletna postava, Nick Holmes (vokal), Greg Mackintosh (gitara), Aaron Aedy (gitara) i Steve Edmondson (bass) zajedno od samog početka.
Kao posebni gosti će na ovoj turneji nastupiti sve popularnija stoner doom metal četvorka Pallbearer iz SAD. Bend je svoj novi studijski album „Heartless” objavio za „Nuclear Blast Records”, a izdanje je dobilo odlične ocjene i u medijima i kod fanova širom svijeta. Pallbearer se trenutno nalaze na svojoj headline turneji u sklopu koje također promoviraju novi album.

Sinistro

Pallbearer
Prvi će na pozornicu izaći mračna sludge doom metal kreacija Sinistro iz Portugala i dodatno upotpuniti atmosferu ovog unikatnog koncertnog događaja. Oni i dalje promoviraju svoj prošlogodišnji album „Semente” koji je objavljen pod okriljem „Season of Mist” etikete.

Sinistro
Nakon koncerta će se nastaviti Dark Side of 80’s Party na kojem će Tomi Phantasma i Schultz vrtit sve mračne hitove iz osamdesetih poput Joy Division, The Cure, Bauhaus, The Sisters Of Mercy, Killing Joke, The Smiths, Siouxsie & The Banshees, Simple Minds, David Bowie, Heroes Del Silencio, Clan Of Xymox, Pixies, Depeche Mode, Ultravox, EKV, Laibach, Mizar, Videosex,…..

Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a cijene ulaznica iznosi; akcijska cijena od 130 kn do 1. srpnja, od 2. srpnja će ulaznice koštati 170 kn, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 200 kn. Ulaznice možete kupiti u pretprodaji na Eventimu – www.eventim.hr. Ulaz na Dark Side of 80’s party je za posjetitelje koncerta besplatan, a za one koji će doći samo na party će ulaz koštati 20 kn.