Povratak dalmatinskog Woodstocka na hrvatsku festivalsku scenu!
22. lipnja 2017.
Music Box (9477 Članci)
Podijeli

Povratak dalmatinskog Woodstocka na hrvatsku festivalsku scenu!

Zavirimo li u festivalsko ljeto ispred nas, u dugoj listi glazbenih i kulturnih događanja, najglasnije zvoni povratak dalmatinskog Woodstocka na festivalsku scenu.

Kada uzmete sve što ste ikada tražili od ljetovanja, i jedinom hrvatskom ljetnom glazbenom festivalu koji se održava usred parka prirode pridodate note omiljenih izvođača koje ste oduvijek željeli slušati pod vedrim noćnim nebom, definitivno više nema dvojbe – Lastovo – Otok Glazbe osvježavajući je recept za nezaboravne trenutke koje ove godine ne smijete propustiti.

Osim atraktivne lokacije tik uz more, omiljene uvale Mihajla udaljene tek 1 km od centra otoka, četiri dana najbolje ljetne zabave uz zvučna imena regionalne i hrvatske glazbene scene u periodu od 01. do 04. kolovoza, lastovsku su pozornicu vratile u sam vrh najzanimljivijih glazbenih događanja na Jadranu.

“Ovog ljeta, nakon dvije godine stanke, namjera nam je oživjeti nekadašnji glazbeni duh festivala sa njegovih samih početaka, počevši od 2000. kada je lastovsku glazbenu priču započeo Kolja Petrović. Ideja je u budućnosti nastaviti održavati festival s izrazitim naglaskom na kvalitetni glazbeni program koji će uključivati izvođače različitih glazbenih stilova. Očekujemo da će publika ove godine, kao i do sada, podržati Lastovo – Otok Glazbe te posjećenošću potvrditi važnost nastavka održavanja već poznate tradicije.“ izjavio je umjetnički direktor festivala Marko Kolšek.

Foto: Istriasun

Lastovo – Otok Glazbe stasao je na temeljima skromne jazz manifestacije, da bi u tek nekoliko godina postojanja ugostio više od 300 različitih imena, sinonima glazbene izvrsnosti. Među inima su zasjali Soulfingers, Zdenka Kovačiček, Šo! Mazgoon, Stampedo, Urban & 4, Ricardo Luque, TBF, Hladno pivo, Edo Maajka, Let 3, Elemental, Dubioza kolektiv, Marijan Ban, Mike Sponza, Herbie Goins, Atheist Rap, Brkovi i mnogi drugi.

Važnost nastavka ove glazbeno-kulturne tradicije prepoznala je i lokalna zajednica, a načelnik Općine Lastovo, g. Leo Katić, istaknuo je njegov utjecaj na sveukupnu kulturno – turističku ponudu otoka: „Nadolazeće izdanje Lastovo Otok Glazbe važna je manifestacija i sastavni dio programa Kulturnog ljeta na otoku Lastovu, te oplemenjuje kulturno – turističku ponudu i promidžbu Općine Lastovo.“

Lastovo – Otok Glazbe glazbeni je događaj dugogodišnje tradicije koji na jednom mjestu spoja nezaboravnu ljetnu priču i višednevni bijeg iz urbane i radne sredine, a organizatori su se pobrinuli da Vam dolazak na otok Lastovo bude najbolja odluka ove godine. Kako bi Vaš boravak bio što ugodniji, osigurano je slobodno kampiranje u uvali Mihajla u razdoblju od 30. srpnja do 6. kolovoza.

Festivalska ulaznica po cijeni od 200,00kn za sva četiri dana festivala može se kupiti preko online servisa Eventim.hr, dok se dnevne ulaznice po cijeni od 80,00kn mogu pronaći na licu mjesta.