Fil Tilen se u novom spotu lansira na Mars i postaje Mali Princ!
23. lipnja 2017.
Music Box (6916 Članci)
Podijeli

Fil Tilen se u novom spotu lansira na Mars i postaje Mali Princ!

Novi singl Fila Tilena objavljen je nakon dvogodišnje diskografske pauze, odnosno albuma “Predstava Počinje” koji je promovirao s preko stotinu koncerata diljem regije.

Krajem 2016. gostovao je u showu “Tvoje lice zvuči poznato” u koji je ušao na vlastitu inicijativu i jedini je izvođač koji nije pozvan od strane produkcijske kuće, nego se sam pojavio na audiciji i na taj način dobio angažman.

Novim singlom “Ko vam je reko” Fil Tilen predstavlja hrabre iskorake u nepoznato. U autorskom i glazbenom produkcijskom dijelu surađivao je s novim ljudima – Nemanjom Filipovićem i Markom Mandićem, potpisao je ugovor za Universal Music Hrvatska te je snimio animirani videospot.

“Pjesma „Ko vam je reko“ je odgovor na trenutno stanje u zemlji, ali i na Zemlji. To što se metaforički lansiram na Mars je odraz mog unutarnjeg nezadovoljstva svojom okolinom i ljudima. Raketu sam morao izgraditi od glomaznog otpada i smeća, jer samo to sam pronašao oko sebe. Za raketno gorivo koristim ljudsku zlobu, zavist, neimaštinu, lažna obećanja i pohlepu. Moje zeleno odijelo u kojem odlazim na Mars daje odgovor na ono za čim tragam i identično je onom koje nosi Mali Princ u istoimenoj noveli Antoinea de Sainta-Exuperyja”, istaknuo je Fil Tilen.

Sjajan videospot djelo je renomirane animatorice Ire Bulić aka Nisamtapir i PULSAR Produkcije.

“Animirani spot je meni osobno draga forma jer spaja strogu namjenu i umjetničku slobodu. Glazba u spotu vodi glavnu riječ, animacija se razvija oko glazbene strukture i podvrgava glazbenim zakonima. Fil Tilen je zanimljiv umjetnik, čovjek s dobrim idejama i iako su nam se u početku razilazile ideje oko spota, njegova razmišljanja i vizije su mi pomogle da u konačnici napravimo spot s kojim smo svi zadovoljni. Nadam se da će i publika uhvatiti barem dio atmosfere, ne samo Tilenovog Marsa, nego i samog radnog procesa, koji je jednako bitan kao i konačni rezultat”, rekla je Ira Bulić.

Spot je komentirao i Velimir Grgić iz Pulsar produkcije – “Video za Fila Tilena prvi je animirani uradak Pulsar Produkcije i iznimno smo ponosni što je upravo Fil Tilenov angažirani ljetni hit njegov soundtrack; odlična Irina animacija savršeno je komplementarna prirodi pjesme. Rezultat je odličan paket za oči, uši i rasplesane udove”.

Izvor: Universal Music Hrvatska