DID – još jedna hrvatska grupa pod maskama! Poslušajte debi singl “Dalmacija”
26. lipnja 2017.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

DID – još jedna hrvatska grupa pod maskama! Poslušajte debi singl “Dalmacija”

Spona Vam predstavlja debitantski videospot “Dalmacija” svojeg novog izvođača – grupe DID. Iza ovog neobičnog imena skriva se dvojac D.R. (40) i K.Đ. (40), koji su projekt DID pokrenuli 2015. godine.

Dodatnu zanimljivost singlu “Dalmacija” daje činjenica da ga pjevaju i sviraju dva osječana i to na “pravom pravcatom”, pomalo iskrivljenom, dalmatinskom dijalektu. DID definitivno donosi nešto novo i neuobičajeno – spoj dobrog “groovea”, funka, elektronike i melodioznih vokala.

Spot za pjesmu Dalmacija sniman je u neretvanskoj dolini u srpnju 2016. godine, a glavna glumica L.P.R. (6) obilježila je prvi video uradak DID-a. Scenarij i produkciju potpisuje Dalibor Radman, dok je za snimanje i montiranje zaslužan Marin Veraja.

“Ušće nas je svojom izuzetnom ljepotom privuklo da snimimo spot koji se naziva “Dalmacija”,  baš zato što je izuzetno lijepo, a nije tipična slika Dalmacije. Maske i cijela priča dizajnirana je tako da se na suvremen način osjeti ljeto i sve njegove ljepote, a naša mala trojka koja glumi u spotu asocira na modernu obitelj, kao i mnogobrojni surferi koji pridaju pažnju zajedništvu i sreći. Pokušali smo prikazati sve ono što Dalmacija pruža, kako bi zavela što više svojih ljubitelja” – kažu iz grupe DID.

Singl “Dalmacija” pokazuje i smjer kojim osječki dvojac želi utabati staze, a to je “melodiozni groove”, a uz to najavljuje i debitantski album DID-a, s kojeg će objaviti još najmanje pet singlova s pratećim videospotovima.

Funk-Groove u kombinaciji s iskrivljenim dalmatinskim “naričjem” sigurno će vas natjerati na ples te vas pripremiti na još jedno ljeto!