Ferragosto JAM uz velika imena slavi jubilarno deseto izdanje
28. lipnja 2017.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Ferragosto JAM uz velika imena slavi jubilarno deseto izdanje

Proslavu okruglih deset godina festival Ferragosto JAM započet će već 1. kolovoza kada u Orahovicu stižu žestoka braća Max i Iggor Cavalera, osnivači kultne Sepulture.

Regularna festivalska edicija starta 3. kolovoza i donosi brojna zvučna imena jake domaće i regionalne scene. Bajaga i Instruktori, Đavoli by Neno Belan & Fiumens, Elemental, Bolesna braća, PipsChips&VideoClips, Bad Copy, Repetitor, Six Pack i Zdenka Kovačiček samo su neke od snaga koje će do 6. kolovoza raspametiti posjetitelje na Orahovačkom jezeru, omiljenom okupljalištu mladih iz cijele regije.

UTORAK, 1. KOLOVOZA (ZAGRIJAVANJE)
U suradnji s agencijom LAA, legende Max i Iggor Cavalera na Ferragosto dolaze u sklopu turneje „Return To Roots“ na kojoj sviraju kompletan album “Roots“ iz 1996., jedan od najvećih i najvažnijih metal albuma u povijesti. Velika fešta u srcu Slavonije ujedno će biti i njihov prvi hrvatski nastup izvan Zagreba, a istog će dana na pozornicu kao support kročiti miljenici slavonske publike, glasni zagrebački stoner heroji She Loves Pablo te osječki stoner grooveri Merrow.

ČETVRTAK, 3. KOLOVOZA
Na Addiko Piknik Stage, glavnu pozornicu festivala, penju se Bajaga i Instuktori, jedna od najznačajnijih pojava pop-rocka s ovih prostora. Prvog službenog dana festivala svojim britkim tekstovima i moćnim beatovima zavladat će regionalne hip hop zvijezde Elemental i Kandžija s Golim ženama, a popisu se pridružuje i osječka punk institucija Debeli Precjednik, sanjivi psihodelični ekperimentatori Pridjevi, zagrebačka ska-dub-reggae senzacija Antenat te radiofonično ime domaćeg indie rocka, Lika Kolorado. Partijanje se proteže i na dodatni Dance Hard Stage gdje će najizdržljivije zabavljati legendarni car tuluma, DJ Kneža.

PETAK, 4. KOLOVOZA
Petak na Addiko Piknik Stage donosi dodatno hip hop zakucavanje uz moćnu Bolesnu braću i karizmatike Bad Copy, a žanrovska raznolikost zagarantirana je nastupima zagrebačkih rock junaka PipsChips&VideoClips, energičnih punkera Mašinko te beogradske garage rock mašine Repetitor. Veseljaštvo na ionako veseli festival isporučit će bosanski ekscentrik i showman Laka, dok pulski projekt NLV planira zavesti potpunom kontrom i nježnim folk pop izričajem. Drugog dana festivala u pogon se stavlja i Izštekani stage koji donosi probranu ekipu vrsnih domaćih kantautora: Lovely Quinces, LUCE, Ognjen Čudnoređe i Kralj Čačka. Na trećem stageu imena #DobroJutro ordinirat će trap u hypeu, KUKU$ Klan, a po prvi put na Orahovačkom jezeru organizira se i Silent party na istoimenom stageu uz Pssst, party ekipu.

SUBOTA, 5. KOLOVOZA
U subotu će atmosfera na svim stageovima dodatno zakuhati. Na glavnom Addiko Piknik Stageu, na krilima aktualnog megahita Gaber, dozu bezobraznog hip hopa isporučit će dvojac Krankšvester pojačan beogradskom hip hop kraljicom Sajsi MC. Uspješni program Sviraj Stare iz zagrebačkog Vintage Industrial Bara seli na Orahovačko jezero gdje nas ekskluzivnim nastupom Neno Belan i Fiumens vraćaju u vrijeme djelovanja kultnog benda Đavoli. Punk majstori Six Pack, riječki indie prvaci Jonathan i pomaknuti reper na harmonici Miki Solus garantiraju ples i sing-alonganje, dok će vruću festivalsku atmosferu održavati garage dvojac u usponu The Yellow Buzz i mlade punk-rock snage Fajrunt. Izštekani stage nudi posebnu poslasticu nastupom velike i osebujne Zdenke Kovačiček koja će svoje svevremenske hitove predstaviti u pratnji fantastičnog gitarista Branka Bogunovića Pifa. Uz nju, akustični talenti koje će zadnji dan zagrijati publiku su beogradska kantautorica Lady Jelena, Domagoj Šimek koji se par dana nakon nastupa sa svojim bendom She Loves Pablo prikazuje u solo izdanju, te vrhunska Irena Žilić. U subotu se ples nastavlja na Silent party stageu, a na #DobroJutro stage dozu elektroničkih ritmova svojim prepoznatljivim performansom donose Beat Busters, zatim redoviti gosti Ferragosto JAM-a, osječki bass kolektiv Bassinga! te domaći sinonim za drum’n’bass Filip Motovunski koji s partijanerima dočekuje jutro svojom selekcijom koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Ulaznice
Festivalske ulaznice
u pretprodaji se mogu kupiti po cijeni od 110 kn. Kupnjom festivalske ulaznice posjetiteljima je omogućen ulaz na sve dane festivala, na sve stageve, besplatan kamp u prostoru predviđenom za to i besplatan prijevoz od kolodvora do jezera i natrag. Do isteka zaliha u prodaji su specijalni Ferragosto JAM paketi u kojima se nalaze festivalska ulaznica, Ferragosto JAM majica, lončić, razglednica, Žuja i ljuti umak. Paketi se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) ili naručiti online putem linka po cijeni od 230 kn. U prodaji su također i jednodnevne ulaznice za 80 kn, a na dan koncerta cijena će im biti 100 kn.

Ulaznice za dan zagrijavanja kada nastupaju Max & Iggor Cavalera, kupuju se odvojeno. Svi koji imaju festivalske Ferragosto ulaznice trebat će izdvojiti samo dodatnih 40 kn, dok je za one koji požele doći samo tog dana cijena ulaznice 80 kn u pretprodaji, odnosno 100 kn na dan koncerta.

Službena pretprodajna mjesta su Dirty Old Shop (Zagreb), Blues (Orahovica), Exit (Osijek), Štedna (Virovitica), KKC Pixel (Koprivnica), Fontana (Đakovo), Okac (Županja), Tom Klub (Požega), Dallas Music Shop (Rijeka) te Entrio prodajna mjesta, a online ih se može kupiti i putem Entrio sustava.