Prva večer festivala Lastovo – Otok glazbe čuva uspomenu na velikana Boška Petrovića
29. lipnja 2017.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

Prva večer festivala Lastovo – Otok glazbe čuva uspomenu na velikana Boška Petrovića

Dok kolone na rivi u uvali Mihajla nagrizaju sol i zub vremena, organizatori festivala Lastovo – Otok Glazbe sedamnaest godina od prvog izdanja ove glazbene manifestacije čuvaju uspomenu na velikana jazza zaslužnog za njegove prve korake pa će tako prva večer festivala biti održana u čast jazz legendi, pokojnom vibrafonistu i skladatelju – Bošku Petroviću.

Lastovo – Otok Glazbe glazbeni je događaj dugogodišnje tradicije koji na jednom mjestu spaja nezaboravnu ljetnu priču i višednevni bijeg iz urbane i radne sredine. Opojno sunce, more, vino i glazba, neposredne su impresije otoka u koje se davnih dana zaljubila i jazz legenda, pokojni vibrafonist i skladatelj Boško Petrović. Dokaz Boškovog umjetničkog genija jest činjenica da nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa je tako svojim umjetničkim i organizacijskim umijećem uspio otkriti Lastovo mnogim kolegama glazbenicima koji su kroz godine dolazili svirati na otok.

Glazbeni duh otoka Lastova probudili su Boško i Kolja Petrović davne 2000. godine kada su Općina Lastovo i Jazzette production organizirali prvi višednevni glazbeni jazz festival na otoku Lastovu.

Jure Pukl

Čast da otvori ovogodišnje reizdanje festivala pripala je kvartetu Jure Pukl Group u sastavu Jure Pukl – saksofon, Jani Moder – gitara, Robert Jukič – kontrabas, Kristijan Krajnčan – bubnjevi uz gošću Melissu Aldana, talentiranu mladu saksofonisticu iz Čilea, te Vid Jamnik Triju u sastavu Vid Jamnik – vibrafon, Nikola Matošič – kontrabas, Gašper Bertoncelj – bubanj uz gošću, slovensku jazzisticu Ajdu Stinu Turek.

U Lastovo, ovaj skriveni jadranski biser, nesumnjivo mnogi se zaljube na prvu, i tamo se zaljube u nekoga, u prirodu, otkriju sebe. Osim atraktivne lokacije tik uz more, omiljene uvale Mihajla udaljene tek 1 km od centra otoka, četiri dana najbolje ljetne zabave uz zvučna imena regionalne i hrvatske glazbene scene u periodu od 01. do 04. kolovoza u sklopu festivala Lastovo-Otok Glazbe osvježavajući su recept za nezaboravne trenutke koje ove godine ne smijete propustiti. Kako bi boravak posjetiteljima festivala bio što ugodniji, osigurano je slobodno kampiranje u uvali Mihajla u razdoblju od 30. srpnja do 6. kolovoza.

Festivalska ulaznica po cijeni od 200,00kn za sva četiri dana festivala može se kupiti preko online servisa Eventim.hr, dok se dnevne ulaznice po cijeni od 80,00kn mogu pronaći na licu mjesta.