Andrija singlom “Tri metra od mora i tri godine od tebe” najavljuje skorašnji izlazak istoimenog prvijenca
24. veljače 2020.
Music Box (6474 Članci)
Podijeli

Andrija singlom “Tri metra od mora i tri godine od tebe” najavljuje skorašnji izlazak istoimenog prvijenca

Nakon singlova „Ne daj mi“ i „Dugo“, s kojima je osvojio domaći eter i predstavio se široj publici Andrija dovršava  album na kojem će biti i nekoliko zanimljivih glazbenih suradnji.

Maja Posavec, Željka Veverec i Maja Tisaj snimile su po jednu pjesmu na albumu, a iznenađenje je i upečatljiva arapsko-hrvatska suradnja sa Mennom Usf iz Egipta.

Produkciju, mix i mastering potpisuju Višeslav Laboš i Danijel Drakulić u suradnji s  Andrijom. Album „Tri metra od mora i tri godine od tebe“ Andrija najavljuje istoimenim singlom. Pjesma u hrvatski eter donosi drugačiju, mračniju atmosferu, naglašenu puhačkim i gudačkim instrumentima, a izlazak albuma očekujemo u prvim danima proljeća.

Andrija Rudić je novo je ime na glazbenoj sceni mada ga mnogi poznaju kao bivšeg  gradonačelnika Kutine i visoko pozicioniranog javnog djelatnika. Danas je Andrija pred izdavanjem svog prvog autorskog glazbenog albuma, a 11 pjesama koje će ga sačinjavati natjerale su glazbenog kritičara Dubravka Jagatića da napiše:

Malo koji domaći glazbenik ima debi album sa tako zrelim i odličnim pjesmama poput Andrije Rudića i gotovo sigurno niti jedan gradonačelnik u Hrvatskoj nema toliko glazbenog talenta poput njega.“

“Život je prekratak da bi se čekalo… Kad sam bio mlad, nisam imao dovoljno hrabrosti uhvatiti se u koštac s takvim načinom života i pokušajem da se realiziram kroz glazbu”, kaže sam Andrija.

Iako je album snimio u svome studiju Kutini, za produkcijski dovršetak albuma pokrenuo je crowd-funding kampanju, a kako sam u šali kaže: “Iako sam bio u politici, nisam opernatio!“