Volite ponedjeljak? Onda poslušajte novu pjesmu Turista!
30. lipnja 2017.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Volite ponedjeljak? Onda poslušajte novu pjesmu Turista!

Nakon što su u ožujku ove godine objavili svoj debitantski album Human_esque i predstavili ga simboličnim singlom ’13’, stiže nam i novi singl s aktualnog albuma pod nazivom ‘Volim ponedjeljak’!  

Singl je britki novovalni gitarski power rock, kako su ga i okarakterizirali brojni kritičari koji za nastupni album Turista imaju samo riječi hvale. Pjesma govori o fatalnom susretu dvoje ljudi za dan kojeg mnogi ne vole jer dolazi nakon vikenda i donosi uobičajene svakodnevne probleme i ponavljanje rituala od kojih često želimo pobjeći, ali ne znamo kako. No, kad se ponedjeljkom prepozna ljubav na prvi pogled onda zaista nema razloga da ga se ne zavoli, zar ne?

Vlado Simcich Vava: ‘Pjesma je nastala gotovo u jednom dahu, a uskoro sam na tu temu fatalnosti napisao i kratku priču istog naziva koja je uvrštene u literarni zbornik objavljen u Srbiji, zajedno s mnogim autorima iz čitave regije. Dopada mi se objašnjenje jednog kritičara da je ‘Volim ponedjeljak’ zapravo antiteza Geldofovu manifestu I Don’t Like Monday. Ne odbacujem mogućnost da sam refren pisao s tom vrstom predumišljaja.’

Tekst, glazbu i aranžman potpisuje Vlado Simcich Vava.

Foto: Borislav Blagoje Pešić