Bedem fest najavio organizaciju online verzije ovogodišnjeg festivala
23. travnja 2020.
Music Box (10088 Članci)
Podijeli

Bedem fest najavio organizaciju online verzije ovogodišnjeg festivala

Organizacacijski tim Bedem festa, uvažavajući sveobuhvatne okolnosti u vezi s koronavirusom kao i posljedice koje su već do sada uzdrmale planet Zemlju, a imajući u vidu potencijalnu opasnost da sam festival kao i drugi festivali neće moći biti održani, ili barem ne u onoj mjeri i onim okvirima po kojima su postali prepoznatljivi, već uveliko radi na pripremi platforme koja bi omogućila online održavanje ovog jedinstvenog i autentičnog glazbenog događaja.

“Kao i uvijek do sada, strateški promišljamo, i pored mašte i kreativnosti koja nas je uvijek pratila, želimo da sve naše štovatelje iznenadimo mogućnošću da po prvi put prisustvuju glazbenom događaju koji bi se zapravo odvijao “real time” na online društvenim platformama. Već uveliko smo u fazi preciziranja detalja s našim ovogodišnjim izvođačima kao i s tradicionalnim partnerima kako da zajednički realiziramo ovaj revolucionarni poduhvat”, ističu iz organizacije.

Primarni ciljevi održavanja online Bedem festa su zdravlje ljudi, poštovanje mjera stručnjaka, uvažavanje objektivnih okolnosti da će mjera javnog okupljanja, uz najveći optimizam, ipak biti među posljednje “oslobođenim”.

“Čak i kada to bude dozvoljeno, bit će limitirano i održavanje će biti uslovljeno brojnim ograničenjima u cilju sprečavanja eventualnog širenja ili ponovnog “pokretanja” virusa među ljudima. Iz tog razloga, slijedeći društvenu odgovornost, želimo da održavanje Bedem festa ne bude dovedeno u pitanje, kako zbog samog festivala i njegovog kontinuiteta, tako i zbog naše publike koja je željna provoda i zabave. U tom smislu, online Bedem fest predstavljat će novost, a imat će i humanu dimenziju u smislu da će svaki “virtualni on line posjetitelj” na nekoj od društvenih i on line platformi moći pratiti festival uživo i donirati određeni iznos novca, što će biti svojevrstan izazov za nas iz organizacije, izvođače, partnere, medije, publiku…Naravno, kao i uvijek, čitav proces će biti potpuno transparentan”, ističu iz organizacije.

“Naša želja kao i želja svih je da u ovom slučaju plan B propadne i da se kao i do sada svaki festival na planetu Zemlji kao i Bedem fest održe u redovnim okolnostima i bez ikakvih posljedica po zdravlje naših posjetitelja izvođača, nas ljudi. Pomno ćemo pratiti situaciju, a u međuvremenu predano raditi na finalizaciji eventualnog plana B”, zaključuju iz organizacije Bedem festa.

Foto: Vedran Levi