Svježa doza splitskog rapa – Krešo Bengalka predstavio singl „Šta ćeš?“
2. srpnja 2017.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Svježa doza splitskog rapa – Krešo Bengalka predstavio singl „Šta ćeš?“

Jedan od osnivača gangsta rap grupe Kiša metaka i kroničar priča s ulice s desetljetnim stažom, Krešo Bengalka, predstavlja singl “Šta ćeš?”.

Pjesmu prati i video spot, a radi se o drugom singlu s albuma “Split Zoo”. Spot je sniman na lokaciji Villa Tergo kod Omiša, a za najljepše kadrove spota zaslužna je Gabrijela Periš iz Royal Models agencije.

Kako je istaknuo sam Krešo, spot je rađen po uzoru na klasične američke rap spotove uz dodatak “čiste Dalmacije”. Dodao je i kako tema pjesme obuhvaća gangsta psihologiju sitnih spački i spletki. Glazbu i tekst pjesme potpisuje Krešo Bengalka, montažu spota Marijan Jurčević, a kameru Marijan Jurčević i Andrija Jurčević.

Krešo Bengalka je 2012. godine debitirao na prvom albumu Kiše metaka, dok se publici premijerno predstavio singlom “Konan” istog benda. Dvije godine kasnije je sa splitskim reperom Žuvijem formirao duo te je objavio album “Brokva” na kojem potpisuje i produkciju. S Kišom metaka je “odradio” niz koncerata po Hrvatskoj i regiji, a u veljači ove godine objavio je samostalni album “Finale”, na kojem se nalaze od ranije poznati hitovi “Kalashnikov”, “Pobjeda” i “El Comandante”.