IZVJEŠĆE/FOTO: Exit povijesnom i rekordnom brojkom od 215 tisuća posjetitelja ušao u novu eru!
10. srpnja 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Exit povijesnom i rekordnom brojkom od 215 tisuća posjetitelja ušao u novu eru!

Nakon pet dana i noći, EXIT festival je zabilježio novi rekord posjeta od preko 215.000 ljudi koji su od 5. do 9. srpnja prošli kroz ulaz na Petrovaradinskoj tvrđavi!

Ovogodišnje izdanje bit će zapamćeno po nekoliko velikih prekretnica kao što su nulti dan s apsolutnim headlinerima na glavnoj bini, ali i na novoj, spektakularnoj mts Dance Areni za koju pohvale stižu sa svih strana. I ovogodišnja ceremonija otvaranja bila je jedan od vrhunaca u 17-godišnjoj povijesti festivala, čiji se društveni angažman i službeno preselio na globalnu scenu izuzetno emotivnim govorom Zaštitnika vode iz plemena Standing Rock koji su danas na prvoj liniji borbe za zaštitu života na Zemlji. EXIT je ovim izdanjem ušao u novu eru koju najbolje oslikava poziv Nika Vujičića s glavne bine da se, 50 godina od čuvenog Ljeta ljubavi, vrate jedni drugima uz najveću univerzalnu vrijednost – ljubav!

Spektakularna završnica petodnevnog Exita ove godine je nadmašila svih petnaest godina postojanja mts Dance Arene u nevjerojatnom nastupu Nine Kraviz, koja je doživjela ovacije kakve smo dosad viđali samo na koncertima najvećih rock zvijezda! Ovakvom uzbudljivom finalu svoj pečat dala je i Róisín Murphy, koja se nakon punih četrnaest godina vratila kako bi ponovno oduševila publiku na glavnoj pozornici, mjenjajući kostime, predstavljajući nove pjesme i mašući plišanim medvjedićem u znak mira.

Foto: Jelena Ivanović

Nakon što je došao dan ranije i iznenadio sve prisutne gostujući na nastupu grupe Foreign Beggars, glavnu binu sinoć je osvojio Rag’n’Bone Man, potvrdivši status najbrže rastuće soul zvijezde na svijetu! U njegovom dubokom glasu i planetarno popularnim hitovima, posljednjeg dana Exita skakalo je više od 42.000 ljudi. Veliku zabavu, po uzoru na prošlogodišnji nastup Davida Guette, na glavnoj bini napravio je čovjek koji je posljednjih godina jedan od vodeća tri svjetska DJ-a i producenta  Hardwell!

Foto: Marko Obradović

Koliko će veliki biti 17. po redu Exit festival bilo je jasno već nultog dana uz spektakularni koncert najboljeg rock benda današnjice –The Killers koji su na glavnu binu donijeli glamur Las Vegasa i svoje najveće hitove. To je je sutradan potvrdio i Liam Gallagher koji je oduševljeno, odmah nakon nastupa na Petrovaradinskoj tvrđavi, podijelio sa svojim fanovima da je Exit u Novom Sadu “jedan od najboljih festivala na planetu”, čija je publika “biblijska”! Solomun i Dixon nisu željeli napustiti tvrđavu, te su nakon svog nastupa tisuće fanova s Arene odveli na after, na kojem su se zabavljali do jedan popodne!

 

Foto: A Kamasi

EXIT festival već godinama unazad priprema globalnu humanitarnu akciju kojoj su i ove godine odazvale mnogobrojne zvijezde. Bubnjar benda The Killers donirao je svoje palice, Paul Kalkbrenner, Jake Bugg, Rag’n’Bone Man i Liam Gallagher potpisali su EXIT dresove, dok je kraljica glazbene scene Róisín Murphy napisala prelijepu poruku upućenu Exitu na crvenoj traci koja simbolizira ljubav.

EXIT avantura bit će nastavljena već u četvrtak na četvrtom po redu Sea Dance festivalu u Budvi u Crnoj Gori, na kom će nastupiti Sean Paul, John Newman, Fatboy Slim, Who See, Mind Against, Space Dimension Controller, Nipplepeople i mnogi drugi. Vrata kampa otvaraju se već 11. srpnja, dok svi koji nisu nabavili ulaznicu mogu to uraditi još danas po aktualnoj cijeni od 4.490 dinara! Najpovoljnije opcije za hotelsku i apartmantsku ponudu dostupne su putem službene turističke agencije festivala www.exittrip.org.