Andrej Černelč objavio prvijenac “Vzorci”
14. srpnja 2017.
Zorislav Knežević (69 Članci)
Podijeli

Andrej Černelč objavio prvijenac “Vzorci”

Slovenski kantautor Andrej Černelč sredinom lipnja objavio je svoj debitanski album Vzorci (Uzorci). Radi se o kratkoj ploči istinske domaće DIY proizvodnje odnosno o timskom radu Andreja te producenta Damjana Dobrine – Bačeka.

Glazba je snimljena u Bistrici ob Sotli, malom slovenskom selu kraj Sutle, iz kojeg Andrej i dolazi. Svaka pjesma je dobila i svoj video uradak.

Andrej potječe iz dugogodišnje rock tradicije koja se razvila u njegovom rodnom selu. Kao pjevać, gitarist ili bubnjar sudjelovao je u mnogim bendovima, a najviše su pozornosti privukli projekti Malik i The Ghen. Rokerski korijeni su bez sumnje bitno utjecali na zvuk njegovog kantautorskog repertoara, a još kao trinaestogodišnji balavac, prije nego što je uopće svirao u bendovima, pisao je pjesme za akustičnu gitaru i glas, ali ih nije nikada javno prezentirao.

Dana 30. ožujka 2014. napokon izlazi iz sjene te debitira pred publikom kultnoga kluba Metulj. Tada je po prvi puta osjetio adrenalin, tu nevjerovatnu mješavinu uzbuđenja i olakšanja koji poznaju samo autori – solisti. Po vlastitim riječima, odmah se ‘navukao’ na taj osjećaj i zato počeo tražiti, pa i pronalaziti, prilike za nove svirke.

Njegov kantautorski zvuk bogat je i nepredvidljiv. Od suptilnih meditacija o životu i ljubavi, pa sve do eksplozija bijesa, frustracije i ludosti. Negdje između nađe se i koja veselija pjesma, a neke od njih svoju poruku isporučuju kroz humor i igre riječi. Odabir pjesama za album Vzorci napravljen je misleći ponajprije na tekstove. Pjesme govore o obrascima ponašanja, koji nas opisuju, opredjeljuju i ograničavaju.

U jesen će Andrej svoj prvijenac prezentirati na kraćoj turneji.

EP Vzorci možete čuti na Bandcampu, a videe pogledati na YouTube playlisti.

Foto: Tomo Vrešak