IZVJEŠĆE: Warpaint – vilinska prašina prosula se po Tvornici kulture
14. srpnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Warpaint – vilinska prašina prosula se po Tvornici kulture

Kao da večer već nije bila dovoljno topla, četiri djevojke iz poznatog indie kvarteta Warpaint dodatno su ju užarile svojim premijernim nastupom u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Nitko nije očekivao pa niti one same da će svojim nastupom privući toliki broj obožavatelja, od kojih su neki potegli i iz susjednih nam zemalja, koji su s nestrpljenjem isčekivali početak koncerta.

S kašnjenjem od tek nekih desetak minuta, djevojke su izašle na pozornicu i otvorile večer hitom istoimenog posljednjeg albuma, ”Heads up”, i dale nam dobar uvod u ono što je uslijedilo do kraja večeri.  Energične, ali istovremeno opušteno lepršave suvereno su vladale pozornicom i pružile užitak kako za uši tako i za oči. Prekrasno je vidjeti kada se netko tako uživi u izvedbu i dâ sebe za pjesme, ali i za publiku koja im nije ostala dužna. Prvi redovi pjevali su u glas s bendom, noge su nam svima nesvjesno tapkale ritam, a bokovi se njihali dok smo stvarali neku vrstu intimnog i samo našeg odnosa u glazbeno-scenskoj igri koja se odvijala.

Djevojke su nas počastile hitovima kao što su “Krimson”, “CC”, “Elephants” i “New Song” uz poneku ”stariju” stvar, ali ostavile su najbolje za kraj. Nije ih bilo teško izvući na bis za koji su pripremile nešto posebno. Izvedbe pjesama “Baby” i “Stars” dovele su atmosferu do usijanja. Toliko pozitivne energije i zajedništva, osmijeha na licima i jednostavnog  uživanja u trenutku teško je opisati riječima.

Warpaint je bend koji s razlogom dobiva pohvale i kritike i publike i to su dokazale svojim nastupom. Zagrebačka publika, mogu slobodno reći, može biti i zahvalna što je imala priliku poslušati ove četiri iznimne žene koje, vjerujem, svaku svoju live izvedbu učine jedinstvenom; i nadam se da ćemo ih imati priliku ponovno čuti u nekoj skorijoj budućnosti. Vrijedilo je biti u srijedu, 12. srpnja u Tvornici, iscijediti pokoju kap znoja i prisustvovati ovom koncertu koji će dugo ostati u  pamćenju, a ako sam dobro primijetila, niti one nas neće brzo zaboraviti.

Foto: Matija Purgar