IZVJEŠĆE/FOTO: Taktovi world musica za kraj Medvedgradskih glazbenih večeri
15. srpnja 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Taktovi world musica za kraj Medvedgradskih glazbenih večeri

Nastupi vrhunskih umjetnika, glazbena ostvarenja iz različitih žanrova i razdragana publika i ovog su ljeta obilježili ovo iznimno kulturno događanje s najljepšim pogledom na Zagreb.

Oaza kulture između zidina drevne utvrde zatvorila je svoja vrata, no dojmovi s održanih nastupa još dugo će podsjećati na odličnu glazbenu atmosferu na obroncima Medvednice.  Zadnjim taktovima popularne etno grupe Kries i etno-folk-rock skupine Ogenj brojni okupljeni sinoć su ispratili još jedne Medvedgradske glazbene večeri, događanje koje je na jednom mjestu okupilo kako neka od najzanimljivijih imena regionalne glazbene scene, tako i mlade umjetnike čiji je neosporan talent u kratkom vremenu osvojio publiku i kritiku. Organizatori događanja, Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i Park prirode Medvednica, tijekom posljednja tri dana uistinu su podigli ljestvicu očekivanja.

Fantastični nastupi Kriesa i Ogenja zaokružili su tri dana nezaboravnih kulturnih događanja te nekoć monotone zagrebačke ljetne noći pretvorili u pravi festival vrhunskih kulturnih doživljaja.

Naravno, atmosfera ovog boutique festivala ne bi bila potpuna bez raspoložene publike, koja je s drvenih klupica, stepenica i zidića s oduševljenjem pratila izvedbe omiljenih izvođača. Trodnevna glazbena poslastica iznova je nagrađivana pljeskom i pozivima na bis, a pozitivnoj energiji pridonio je i prelijep pogled na panoramu Zagreba noću. Odlične reakcije i nezaboravna atmosfera protekih dana razlozi su zašto će se i sljedeće večeri na Medvedgradu čekati s nestrpljenjem!

Set lista:
Oj lado
Kolende
Skoči kolo
Zelena lipa
Pisan jelen
Lepi Juro
Sestrica Pavlova
Grličica
Čuj Marice
Ivo se šeće
Buj buja
Moj javore
Selo na okuke
Koćarina
Dodole
Sito to

Bis:
Zumba
Zora