Počinje 10. Demofest – pogledajte koji se hrvatski bendovi natječu za pobjedu!
18. srpnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Počinje 10. Demofest – pogledajte koji se hrvatski bendovi natječu za pobjedu!

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova i domaćih odličnih koncerata, koji ove godine slavi 10 godina postojanja, samo što nije počeo!

S obzirom na najavljeni program i sva popratna događanja, Demofest 2017 najavljuje da će biti 10 puta bučniji, 10 puta luđi i 10 puta bolji nego do sada! Tome u prilog ide i činjenica da se ove godine za nastup na Demofestu prijavio čak 471 bend od čega je žiri Demofesta odabrao 50 najboljih, a čak 12 bendova dolazi iz Hrvatske.

Ovogodišnji Demofest se održava se ovaj tjedan, od 20. do 22. srpnja na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci, i pored natjecateljskog dijela za demo bendove, donosi koncerte poznatih domaćih i stranih izvođača poput Dubioze Kolektiv, Ede Maajke, Lačnog Franza, Freemasonsa, Rudimentala, Markyja Ramonea i mnogih drugih.

Hrvatski demo bendovi koji su dobili priliku natjecati se na glavnoj, Basstion bini ovogodišnjeg Demofesta su: Bad Mashrooms, Disco Occulto, Harvo Jay, Ischariotzcky, Neće to na dobro, Pale Origins, Slow Motion Suicide, Tyger Lamb, Detroit Groove Gang, a bendovi koji će svirati na Beton bini su: MamurlooK, Polarity of Life i Kraya.

Odabrani bendovi moći će pokazati ono najbolje od sebe i izboriti se za nastup u finalu i tako dobiti priliku završiti među najbolja tri. Međutim, svim bendovima najvažnija je sama mogućnost nastupa na velikoj bini pred velikom i raznolikom publikom, nova poznanstva i dobra zabava.

Žiri Demofesta i ove godine čine cijenjeni glazbenici, producenti i novinari pa će tako demo bendove na Basstion bini ocjenjivati: Đorđe Miljenović, poznatiji kao Skaj Vikler, hip hop glazbenik, član grupe Bad Copy, producent i solo umjetnik, Zoran Predin, rock glazbenik i lider sastava Lačni Franz, zatim Boris Leiner, glazbenik i kipar, kojeg znamo kao bubnjara slavne Azre i benda Vještice te Đorđe Mišić, član žirija Demofesta s najdužim stažom. Žiri će biti pod vodstvom Brankice Janković, direktorice i idejne začetnice Demofesta.

Kada je u pitanju žiri Beton bine, njega će činiti Nikola Kolja Pejaković,  poznati glazbenik, glumac, scenarist i redatelj, zatim Momir Momo Nikić, kompozitor, tekstopisac, aranžer, producent i gitarista grupe Balkan Express i Savo Drakulić, PR Demofesta i novinar online magazina Bosonoga.com.

Za publiku iz Hrvatske organizirani su posebni i vrlo pristupačni paketi smještaja, prijevoza i ulaznica. Raspored izvođača po danima kao i ponudu Atlas paketa s prijevozom i smještajem provjerite ovdje. Demofest uz glazbeni program nudi pregršt doživljaja. Detaljnu ponudu, raspored svih izvođača kao i razne zanimljivosti pročitajte ovdje, a sve novosti vezano uz festival pratite na službenoj FB stranici Demofesta.