Dino Merlin krajem rujna na mini turneji u Kanadi i SAD-u!
8. rujna 2018.
Music Box (10976 Članci)
Podijeli

Dino Merlin krajem rujna na mini turneji u Kanadi i SAD-u!

Svjetska turneja “Hotel Nacional” na kojoj Dino Merlin promovira istoimeni album koji je objavljen još 2014. godine nastavlja se koncerti preko bare.

Turneja traje već godinama i najuspješnija je u karijeri ove regionalne glazbene zvijezde, a sada stiže i u Kanadu i SAD. Naime, tamo će Dino Merlin održati nekoliko koncerata. Započinje 21. rujna u Rebelu u Torontu, dan kasnije je u Melrose Ballroomu u New Yorku, potom ima dva koncerta zaredom, 27. i 28. rujna u dvorani Joe’s Live u Chicagu, a turneju završava 29.9. u The Pageantu u St. Louisu. Nakon toga se vraća u Europu i nema previše odmora jer je već sljedeći koncert u Halle 45 u njemačkom Mainzu.

Na veliku radost svoje mnogobrojne publike Dino Merlin nakon pune četiri godine po drugi put dolazi u Sjevernu Ameriku i Kanadu. Do sada je u sklopu turneje njegove koncerte posjetilo više od 700 000 ljudi, a toj brojci će se pridružiti i obožavatelji iz ovih dalekih zemalja. O iznimnom uspjehu sjevernoameričke turneje iz jeseni 2014. godine govore rasprodani koncerti u New Yorkuu, nastup u dvorani svjetskog glasa Sound Academy u Torontu ispred 3 000 posjetitelja, rasprodani koncert u St. Louisu i dva uzastopna koncerta u Chicagu. Kako ističu organizatori, dvorane su bile premale za sve one koji su željeli na koncert Dine Merlina i turneja je zapamćena po rekordnoj posjećenosti, ali općenito i po neuobičajeno velikom interesu publike za nastupe nekog od izvođača iz naše regije. Upravo iz tog razloga ovaj umjetnik, poznat po tome da neumorno radi kako bi svojoj publici uvijek pružio nešto novo, za novi susret s publikom u Kanadi i Sjevernoj Americi pripremio je osvježenu set listu i jedinstveni glazbeno-scenski doživljaj. Ne sumnjamo da će nakon koncerata pod dojmom biti i oni ispred i oni na pozornici.