Zvijezda blufunka Keziah Jones ovog vikenda na Festivala Orsula u Dubrovniku
24. srpnja 2017.
Music Box (4842 Članci)
Podijeli

Zvijezda blufunka Keziah Jones ovog vikenda na Festivala Orsula u Dubrovniku

Keziah Jones, poznat po svom karakterističnom stilu tzv. “blufunku’’, mješavini bluesa, funka i soula koji je ustvari mješavina rodne Afrike, Londona i Pariza, dolazi u Park Orsula 29. srpnja. 

Za Keziaha kažu da je previše funky, a to je upravo ono što nam garantira odličan provod. Kao svoje uzore ističe Fela Kutija, Miles Davisa i Jimi Hendrixa. Na Orsulu dolazi u pratnji novog benda, a svojom neobičnom tehnikom sviranja, pjevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr.

“Lose all time, love your mind, free your soul!” riječi su njegove pjesme “Free Your Soul”. Kroz svoju glazbu želi predstaviti suvremenost post- kolonijalne Afrike te povezati glazbu sjeverne i južne polutke. Keziah je i borac za ljudska prava, a njegova glazba dokaz je kako je afrička kultura stvarnost te je daleko od slika kako je vidi zapadni svijet.

Predgrupa su Igor Vince & His Drum, Brass And Keys

Atraktivna mješavina afrobita, soula, latino i rege muzike. U svom izrazu bend kombinira strastvene ritmove cijelog svijeta, a ta kombinacija dovodi slušaoca do spontane potrebe za pokretom i plesom.  Igor Vins je studirao glazbu u Senegalu, Beninu, Nigeriji, Etiopiji, Kubi, Francuskoj i Njemačkoj . Kao talentirani perkusionista i multiinstrumentalista nastupao je i išao na turneje s nekima od najvećih imena svjetske glazbe danas, kao što su: Femi Kuti, Keziah JonesCheick Tidiane SeckFatoumata DiawaraDean Bowman i Cheikh Lo.

Ulaznice, za Keziah Jones stoji 220 kuna, a ista cijena bit će na ulazu, na Orsuli, od 20 sati na dan koncerta. Ulaznice možete pronaći na Entrio.hr.