Josipa Lisac ovoga tjedna ponovno osvaja tvrđavu sv. Mihovila u Šibeniku!
26. srpnja 2017.
Music Box (10581 Članci)
Podijeli

Josipa Lisac ovoga tjedna ponovno osvaja tvrđavu sv. Mihovila u Šibeniku!

Tvrđava Sv. Mihovila u Šibeniku ponovo će ugostiti pjevačku divu Josipu Lisac. Ovo će biti njen drugi nastup na tvrđavi koja je prije tri godine otvorila svoje zidine i time postala vodeći koncertni prostor u Dalmaciji.

Josipa Lisac bila je prva pjevačica i glazbenica koja je uz Maksima Mrvicu nastupila u tvrđavi sv. Mihovila, najstarijoj od četiri šibenske tvrđave koje svojim atraktivnim izgledom, ali i bogatim programom privlače brojne posjetitelje. Jedinstvenom glazbenom pozornicom ponovo će odzvanjati Josipine prekrasne pjesme, a uz pratnju sjajnih glazbenika izvest će ih u petak, 28. srpnja.

Josipin koncert ove je godine uvršten u program prvog festivala “Changer” u sklopu kojeg nastupaju pojedinci koji svojim djelovanjem pomiču granicu i stvaraju nove standarde, obrasce i izričaje. Iako se nastup trebao održati na tvrđavi Barone, zbog velikog interesa organizatori su Josipin koncert prebacili na tvrđavu Sv. Mihovila i time omogućili puno veći koncertni prostor za njene mnogobrojne obožavatelje. Nedavnim koncertom na 7. Rovinjskom Jazz Festivalu održanom u ex tvornici duhana Rovinj Josipa je očarala publiku željnu vrhunske glazbe i neusporedive interpretacije. Senzacionalna kao i uvijek publiku je doslovno razgalila izvedbom pjesme “Paučina” Brune Krajcara gdje je pokazala kako suvereno vlada različitim narječjima i glazbenim žanrovima. Slično će biti i u Šibeniku, uz neizbježne pjesme s antologijskog “Dnevnika jedne ljubavi”, Josipa će glazbom provesti publiku kroz svoju 50 godina dugu karijeru i otpjevati novije hitove “Moja magija” i “Tu”.

Iako za sebe kaže da nije ni po čemu posebna, njezina pojavnost ipak izaziva divljenje, a među mnogima koji su poželjeli s njom surađivati je cijenjeni britanski fotograf i glazbenik Bari Goddar. Susreli su se u Dubrovniku na njegovoj izložbi, a Bari Goddard svojim je objektivom zabilježio njen jedinstveni umjetnički izričaj.

Koncertima kojima je započela ovu godinu i onima za koje se tek sprema, Josipa će obilježiti slavljeničku godinu, a njen jubilej diskografski prate i dva box seta “Original album collection” s ukupno dvanaest maestralnih albuma.

Box set “Original Album Collection 1” Josipe Lisac po cijeni od 99 kuna kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim poveznicama: