FOTO: Veličanstvena Amira Medunjanin oduševila na predstavljanju novog albuma “Ascending”
25. rujna 2018.
Music Box (4999 Članci)
Podijeli

FOTO: Veličanstvena Amira Medunjanin oduševila na predstavljanju novog albuma “Ascending”

Prekrasna Amira Medunjanin u ponedjeljak, 24. rujna u Bogovićevoj ulici u Zagrebu predstavila je novi studijski uradak “ASCENDING” objavljen povodom 15 godina njezine umjetničke karijere.

Mnogobrojni obožavatelji, Amirini prijatelji i suradnici, novinari kao i prolaznici oduševljeno su popratili njezin kratki glazbeni nastup uz pratnju virtuoznog gitarista i producenta Ante Gele. Album “ASCENDING” objavljen je 27. srpnja u nakladi Croatia Recordsa, neposredno prije velikog Amirinog koncerta u pulskoj Areni koji bi uskoro trebao biti objavljen na nosaču zvuka i slike. Producent i aranžer albuma je genijalni Ante Gelo, a deset pjesama snimljeno je u glazbenom studiju “Ora” u norveškom Trondeheimu u suradnji s vrsnim orkestrom TrondehimSolistene dok je pjesma “Nestaćeš iz mog života” snimljena u Abbey Road studiju u Londonu s Bojanom Zulfikarpašićem. U velikih 15 godina uspješne glazbene karijere Amira Medunjanin osvojila je srca mnogobrojnih koji su zbog posebnosti njezinog izričaja i glasa kojim zadivljuje zavoljeli sevdah ili učvrstili svoju ljubav prema njemu.

Amira je zahvalila svima na dolasku na predstavljanje naglasivši da se na albumu nalaze pjesme koje izvodi na koncertima, ali i pjesme koje nikad nisu zabilježene na nekom glazbenom izdanju. Zahvalivši se svojim autorima i producentima Amira je s Antom Gelom izvela dvije pjesme s albuma – “Sve ptičice zapevale” i “Snijeg pade na behar na voće” te je odala i počast velikom Oliveru Dragojeviću kroz izvedbu pjesama “Večernja ljubav” i “Piva klapa ispo’ volta”.

Na promociji izdanja Amiru su došli podržati brojni suradnici i prijatelji, a zbog mnogobrojnih obožavatelja stvorio se veliki red za potpisivanje i fotografiranje s ovom iznimnom glazbenicom.

Amirinu strast prema tradicionalnoj glazbi, pjesmi i stihu prepoznali su i svjetski glazbeni kritičari, a album “ASCENDING” već se tjednima nalazi u top 5 najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj!

Kupnjom ovog albuma s istaknutim stickerom 15 kuna donira se za rad udruge “Sve za nju”.

Foto: Nikola Knežević