Ambiciozan i inovativan glazbeni projekt Forest GIIPUJA premijerno na Kastafskom kulturnom letu
28. srpnja 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Ambiciozan i inovativan glazbeni projekt Forest GIIPUJA premijerno na Kastafskom kulturnom letu

Povijesna jezgra Kastva postala je jedno od 27 susjedstava u istoimenom programskom pravcu Europske prijestolnice kulture, a Grad Kastav te Kastafsko kulturno leto kao inicijatori kandidature za sudjelovanje aktivno sudjeluju u provedbi aktivnosti projekta.

Program Ritam dvorišta koji se odvija unutar Kastafskog kulturnog leta najbolji je primjer aktivnog uključivanja zajednice u kulturne sadržaje, što je jedna od namjera programskog pravca 27 susjedstava. U Ritmu dvorišta publika će uživati u dobrom društvu i u ležernoj atmosferi neobičnih kastavskih dvorišta, trgova i vrtova. Vrhunska glazba, kastavske ”skrivene” pozornice te prijateljska atmosfera, učinit će noći provedene na Ritmu dvorišta nezaboravnim iskustvom za sva osjetila.

Na Ritmu dvorišta, 1. kolovoza s početkom u 20:00 sati, u staroj gradskoj jegri grada Kastva na Trgu Istarske vile održat će se premijera ambicioznog i inovativnog glazbenog projekta Forest GIIPUJA.

Damjan Grbac, kontrabasist iz Kastva s diplomom tršćanske jazz akademije, glazbenik je koji ne poznaje granice u interpretaciji istarske i primorske tradicionalne glazbe, zaštićene UNESCO-om. Nakon dva snimljena nosača zvuka, GIIPUJA i GERBAZ GIIPUJA, projektom Forest GIIPUJA Damjan Grbac u pratnji vrhunskih glazbenika polazi u još jednu avanturu. Stoljetna šuma Parka prirode Učka postala je pozornica i studio u kojem su Damjan Grbac na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima, Andreas Marinello na saksofonu i Marko First na violini i sopilama priredili i snimili koncert za vilenjake, šumske stvorove, strašna bića i ponekog začuđenog planinara. Prekrasni kadrovi prirode i zvuk akustičnih instrumenata u šumskom ambijentu praznik su za uši i oči slušatelja, a virtuozne solo dionice i teme isprepliću se s ambijentalnom glazbom koja se stapa s prirodnim okruženjem.

Iz šume, mjesta gdje ambijent i zvuk djeluju maksimalno inspirativno, Damjan Grbac i projekt Forest GIIPUJA 01. kolovoza glazbu vraćaju u kontekst stare gradske jezgre i vrlo interesantnog kastavskog trga kako bi oživjela u novom ambijentu, u polukružnoj formaciji pozornice, u direktnom susretu sa zainteresiranom publikom.
Kako bi doživljaj za sva osjetila bio potpun, posjetitelji ovu večer mogu otkriti sve čari Istre i Primorja uz prezentaciju domaćih vina i malih zalogaja koji su protkani notama tradicionalne glazbe Istre i Primorja.

U sklopu promocije ovog izuzetnog izdanja, svakako ne propustite popratnu izložbu Forest GIIPUJA u Galeriji Sv. Trojica, gdje će svi posjetitelji imati priliku pogledati video Forest GIIPUJA te izgubiti se u čarobnom 5.1. surround zvuku i doživjeti poseban ambijent šume u kojoj je sniman projekt Forest GIIPUJA.

Ulaz u sklopu programa Ritam dvorišta je slobodan.