Nakon DORF-a danas počinje SuperUho festival u Primoštenu
7. kolovoza 2017.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Nakon DORF-a danas počinje SuperUho festival u Primoštenu

Iako je danas službeni početak 4. SuperUho Festivala, prošle godine započeta suradnja između SuperUha i vinkovačkog festivala glazbenog dokumentarnog filma DORF ove je godine okrunjena petodnevnim zajedničkim programom.

Subota i nedjelja, 5. i 6. kolovoza, pripali su tako glavnom programu DORF-a u sklopu kojeg je osim niza sjajnih filmova, koji su se prikazivali na Iskonovoj festivalskoj plaži, bio organiziran glazbeni program u kojem su nastupili Repetitor i Diskodelija u subotu, te Šahtofonija Rumorista i Ippio Payo u nedjelju.

U odnosu na prošlu godinu festivalski kamp je dvostruko veći, otvoren od subote, 3.8., i već je u ovom trenutku gotovo popunjen do kraja. Prvi posjetitelji dječjeg kutka su se preko vikenda zabavljali u zajedničkom društvu dok su roditelji nepoterećeno gledali glazbene dokumentarne filmove i koncerte. Uz Iskonove popratne sadržaje u kampu, poput glazbenog kviza, jutarnje joge i lalaoka, nastavaljamo prošle godine započetu tradiciju te posjetitelji opet mogu uživati u craft pivama domaćih pivara, odličnoj kuhinji u zoni opuštanja te tajlandskom sladoledu odmah do kuhinje.

SuperUho line-up ove godine čine  Billy Bragg, Blanck Mass, Buzzcocks, Conor Oberst, Frank Turner & The Sleeping Souls, Frankie Cosmos, Gracin, James Lavelle, Jessy Lanza, Liars, M. Ward feat. My Buddy Moose, Mašinko, The Membranes, Sara Renar, Shellac, Straight Mickey And The Boyz, Svemirko i Trobecove Krušne Peći.

I ovo izdanje SuperUho Festivala održava se u istom onom idiličnom prostoru u kojem smo se smjestili prošle godine, prostoru oko nekadašnjeg hotela Marina Lučica na južnom ulazu u prekrasni Primošten, a koji se nalazi na svega par desetaka metara od jedne od najljepših plaža na Jadranu. Središnji dio festivalskog prostora Iskonova je zona opuštanja, koja je tako u spoju s festivalskom plažom ponovo sastavnim dijelom i omiljenim okupljalištem festivalskih gostiju, kako tijekom dana, tako i navečer u pauzama između nastupa izvođača.

Dnevnih i festivalskih ulaznica ima na ulazu pa svi koji još nisu osigurali svoju pozvani su da prisustvuju SuperUho glazbenom butiku!

Foto: Tomislav Sporiš