Parni valjak finale jedinstvene turneje 2u1
11. kolovoza 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Parni valjak finale jedinstvene turneje 2u1

Sve je počelo točno prije godinu dana, kada je Parni valjak krenuo na svoju jedinstvenu hrvatsku turneju ‘2u1’.

Pripreme za turneju intenzivno su trajale čak nekoliko mjeseci, a cijelo to vrijeme pomno su se birali suradnici, izrađivalo nekoliko verzija nacrta scenografije, pazilo na produkciju, jer jedan od naših najdugovječnijih bendova ni u jednom trenutku ništa nije htio prepustiti slučaju.

Povod turneje ‘2u1’ bila je njihova okrugla obljetnica postojanja, čak dugih 40 godina i baš zato Valjak je htio svojoj publici dati najbolje od sebe, najbolje od svojih suradnika i zvuk kakav godinama njeguju, a povijest upravo te turneje, započela je na današnji dan prije godinu dana.

Za svoju početnu stanicu odabrali su pulsku Arenu. Rasprodali je nekoliko dana unaprijed, a izuzetnom produkcijom, energijom, hitovima, ali i strašću koju je publika osjetila već pri samom izlasku na binu, Valjak je raspametio oko deset tisuća ljudi.

Kraj prošle godine Parni Valjak za svoju sljedeću stanicu, odabrao je Spaladium Arenu u Splitu i ponovio identičnu priču kao i u Puli. Rasprodao Arenu, oduševio nekoliko tisuća ljudi, ispunio sva očekivanja najkritičnije publike (na svijetu!) i još jednom dokazao kako to rade pravi profesionalci.

Tijekom prve polovice ove godine osvojili su i Arenu Varaždin.

U međuvremenu su publici predstavili nove pjesme, koje su mjesecima držale visoko mjesto na listi najemitiranijih singlova, koncertima obišli Hrvatsku i regiju nekoliko puta, zabavili publiku u Švedskoj, a kraj godine ujedno je rezerviran i za kraj turneje ‘2u1’.

Svemu što je lijepo brzo dođe kraj, a ova posebna turneja trajat će čak 16 mjeseci, zaključno s koncertom u Areni Zagreb.

Oduševila je nekoliko desetaka tisuća ljudi, postavila nove standarde u koncertnim produkcijama i organizacijama koncerata, te je napisala nove stranice pop rock povijesti i baš zato nemojte propustiti posljednji koncert turneje, 1. prosinca u Areni Zagreb. Svoje ulaznice kupite na vrijeme: http://www.eventim.hr/hr/izvodjac/parni-valjak-926/profile.html