Uz Prljavo kazalište i spektakularni vatromet obilježen kraj Fešte sv. Roka u Brtonigli
17. kolovoza 2017.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Uz Prljavo kazalište i spektakularni vatromet obilježen kraj Fešte sv. Roka u Brtonigli

U Brtonigli je privedeno kraju još jedno uspješno izdanje Fešte sv. Roka. I dok su se najmlađi zabavljali na raznim dječjim atrakcijama, odrasli su uživali u bogatoj enogastronomskoj ponudi, koju su činila autohtona i ostala jela.

Posebno zanimljiv dio programa predstavljala je 8. Balinjerada, na kojoj se 50-tak ručno izrađenih vozila, na ležajevima (balinjerama), spuštalo niz brtoniške ulice. No, osim balinjerade veliki naglasak je stavljen i na cijeli niz besplatnih koncerata koji su od 14. do 16. kolovoza okupili izuzetno veliki broj ljubitelja glazbe i dobre zabave.       Prvoga dana odlično su zagrijali atmosferu  Bullea Folk, The Night Express i DJ Pawa, priredivši svako zasebno, vrhunski provod.

Sljedećeg dana, u lokalu Zajednice Talijana Brtonigle, posjetitelji su mogli doživjeti glazbeni povratak u prošlost uz Party Hits ’80-’90, dok su brtoniške trgove napunili Laguna Band, klapa Rišpet i Tara & Timetravelers. Posljednji dan  započeo je uz tradicionalnu procesiju i Svetu misu, a nastavio se u večernjim satima uz utrku s magarcima u kojoj su sudjelovali natjecatelji iz raznih zemalja. Uslijedila je dvostruka zabava sa Sergiom Predenom „Gato“, Mirko Cetinskim i Ricky Bosazzi Quintetom na jednom trgu i zvjezdama manifestacije, tj. Prljavim kazalištem na glavnom trgu.

Nakon 40 godina nastupa Prljavci su dokazali da su još uvijek popularni i prepuni energije. Naime, brtoniške ulice bile su preplavljene posjetiteljima koji su uživali u svakom trenutku koncerta. Kratak prekid koncerta dogodio se u ponoć kada je nebo obasjao jedinstveni i spektakularni vatromet. Nakon koncerta i vatrometa, posjetitelji, jednostavno nisu htjeli otići doma, pa se zabava nastavila dugo u noć.