IZVJEŠĆE: Zvuk Detroita i Tresor zatvorili peto izdanje Moondance festivala!
18. kolovoza 2017.
Nikola Knežević (2486 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Zvuk Detroita i Tresor zatvorili peto izdanje Moondance festivala!

Nakon dvije noći vrhunske techno glazbe, Moondance festival proteklog vikenda spektakularno je završio svoje peto izdanje, koje je bilo u znaku kultnog berlinskog kluba Trezor, a s bine trogirske kule Kamerlengo, trećeg dana brojna publika iz raznih dijelova svijeta slušala je setove Handmadea, DJ Deepa, Roberta Hooda i The Analogue Cops.

Peta, jubilarna godina Moondance festivala donijela je i novitete, kao što je bio 3D maping kule, za koji je zaslužan Videogeist, radionice i predavanja, te uz DJ setove i nekoliko odličnih live nastupa.

Osim headlinera, Oscara Mulera i Ben Simsa, prve noći su brojnim okupljenim ljubiteljima techna, svoj doživljaj ovogodišnjeg izdanja festivala predstavile i regionalne techno snage, Insolate iz Osijeka, novosadski producent i DJ Avoid aka Vladimir Aćić, Tome R. te Jan Kinčl Zero with Reggis Kattie s Live setom.

Binu pod mjesečinom su drugog dana festivala otvorili Eggy s b2b setom s Edy C-em, šefom Decoded Recordsa, nakon čega je Ivan Komlinović prisutne počastio live setom. Potom je Forest People isporučio svoju dozu techna, nakon čega je Petar Dundov, koji je u sklopu EMI Instituta održao i predavanje na temu ‘Od DJ-a do live izvođača’, ušao sa svojim setom melodije i beata, koji je publiku odveo na vožnju svemirom, do stanice gdje je čekao Psyk, koji je za ovu priliku predstavio svoju viziju hipnotičkog groovea. Ovacije koje je Jonas Kopp pobrao nakon seta bile su dovoljan dokaz o kakvom se (extended) setu radilo.

Treće i posljednje noći, Moondance je obukao boje Trezora, pa je tako čuveni berlinski klub predstavio svoje techno zvijezde: Handmade, rezident Trezora, čovjek sa smislom za pokretanje plesnog podija naprvio je idealnu uvertiru za DJ Deepa napravljenu od dub , deep i detroit techna na što se idealno nadovezao DJ Deep koji je publiku držao u plesnoj tantri sve do pojave Robert Hooda koji se na binu popeo sa svojom kćeri Lyric .

Ono što je uslijedilo bio je pravi zvuk detroitskog techna izmiješan s gospel vokalima i soul dijelovima. Pred kraj seta se više okrenuo Floorplanu, projektu koji je pokrenuo s kćeri, pa se mogla čuti i njihova zajednička ‘Tell You No Lie’, kao i ‘We Magnify His Name’.

I za kraj cijelog festivala, talijanski techno punk anarhisti s prebivalištem u Berlinu  – The Analogue Cops live setom su spektakularno zatvorili festival s acid sampleom ‘Ti Si Mi U Mislima’, Dina Dvornika.

Underground bez kompromisa!

„Vjerujem da je i ovogodišnje, jubilarno izdanje ispunilo očekivanja svih ljubitelja techno glazbe koji su došli iz cijele regije, ali i Europe i svijeta. U Moondance uvijek ulažem maksimum kreativnosti i svih raspoloživih resursa kako bih ga odvojio od gomile festivala koja nas okružuju i mislim da sam u tome uspio jer sad je već stvar sasvim jasna kako je Moondance osvojio srca svih koji su ga posjetili. Imamo porast publike više od 20% što nam daje krila da naredne godine budemo još bolji, inovativniji i jači. Line up će definitivno uvijek ostati underground, dok sam god ja za kormilom festivala i tu nema kompromisa. Datume za sljedeću godinu ćemo objaviti već početkom rujna s vrlo povoljnim regionalnim ulaznicama. Savjetujem svim budućim posjetiteljima koji dolaze iz regije da smještaj bukiraju što prije ako mogu dok su još dostupni i jeftini preko Booking.com. Hvala svima koji su došli do Trogira i obećavam još bolje izdanje naredne godine“, izjavio je direktor festivala Pero Brčić.