Lovely Quinces novo ime hum. koncerta u Starom Petrovom Selu!
21. kolovoza 2017.
Nikola Knežević (2069 Članci)
Podijeli

Lovely Quinces novo ime hum. koncerta u Starom Petrovom Selu!

Lovely Quinces, pseudonim iza kojeg se krije splitska kantautorica Dunja Ercegović, prvi put se predstavila javnosti 2012. godine. Njen veliki hit “Wrong House”, sadržan na EP-u “No room for us”, prodrmao je Hrvatsku i regiju 2013., kataliziran koncertima koji su uslijedili.

Ljupka Dunja iza sebe ima nekoliko europskih i američkih turneja te nastupe s Robertom Plantom, Morcheebom, Tame Impalom, Thurstenom Mooreom i grupom Giant Sand. Trenutno priprema nastavak hvaljenog EP-a “Meet Me In Moscow”, koji se 2015. godine našao u finalnom krugu nominacija u kategoriji Europski nezavisni album godine udruženja nezavisnih izdavača IMPALA. Među dosadašnjim dobitnicima potonje nagrade je i britanska glazbenica Adele.

Kritika ističe Lovely Quinces kao jednu od najboljih hrvatskih glazbenica. A da je jedan od najboljih izvoznih proizvoda, to je već činjenica. Dok dojmovi s njenog izuzetno zapaženog nastupa na budimpeštanskom Sziget Festival Official još uvijek ne splašnjavaju, ove godine bilježi i jedno od svojih najboljih klupskih izdanja, i to ono prije rock dua The Kills u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Tako će Dunja nastupiti 23. rujna u Starom Petrovom Selu na humanitarnom koncertu “Diži se, Roy Batty”, a na koji su već svoj dolazak potvrdili The Bambi Molesters, Sara Renar, Cojones, Kein Engel (Rammstein Tribute Band) i Defiant.

Vidimo se 23. 9. u Društvenom domu Staro Petrovo Selo!