Novi zakon je na snazi – „Zakon soli“ koji predstavlja grupa Libar
26. kolovoza 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Novi zakon je na snazi – „Zakon soli“ koji predstavlja grupa Libar

Na ovogodišnjoj XX. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku, grupa Libar predstavila nam je svoj novi singl „Zakon soli“.

Ovo im je ujedno i deseti nastup na festivalima uključujući RockOff i Splitski festival, s obzirom na to da je grupa osnovana 2007.godine, a ove godine slave i desetu godišnjicu djelovanja.

Grupa Libar se posebice istaknula 2010. godine gdje su nastupili na “Večerima Dalmatinske Šansone” i osvojili čak tri Šansonijera sa svojom prvom autorskom pjesmom „Dite“ koja je i dan danas veliki hit. Upravo im je ovaj veliki uspjeh donio diskografski ugovor i nekoliko godina održavanja koncerata širom Hrvatske. Ove godine je prva večer festivala bila pregled najboljih skladbi od 1998. – 2016. gdje i grupa Libar izvela pjesmu „Dite“ na istoj bini, ali sedam godina kasnije.

U studiju su imali vrhunsku ekipu od „doktora gitare“ Damira Rakića (iz Čuvara Svirala) do genijalnog splitskog all-round glazbenika Jana Ivelića – Pele , a sve pod budnim uhom kultnog producenta Ivice Čovića – Pipa koji je velika legenda ex-yu i hr diskografije (Haustor, Metak, Regata…).

„Ovo nam je druga suradnja s njim, producira nam je pismu “Vrh” koja je 2013. skupila na Šansoni nagradu za najbolji tekst“, kazao nam je Sina.

Na ovom odličnom singlu kao i na Šansoni surađivala je i mlada perspektivna studentica glume kao i fenomenalna pjevačica Uršula Najev. Oko aranžmana je pomogao i Nikola Džaja, iznimno talentiran glazbenik koji ima svoj progressive-rock projekt Space in Space, u kojem sam sve sklada, snima, svira, producira, ali je i bubnjar, kao i glazbenik. Nikola je i ranije surađivao s grupom Libar na nekim prethodnim singlovima, a spomenuti umjetnici nisu dio grupe Libar, no uvelike su pomogli dečkima oko novog singla „Zakon soli.“

„Šta se tiče same pisme… neman tu puno za reć, sve piše u tekstu. Bez ljubavi sve prestaje, kaže Hus. Ali strpljiv nebu je bliže. Mene osobno je ova pisma očistila i okrenila novu stranicu u mojoj glavi. Skladanje je katarza. Uvik“, kaže nam Sina.

Dečki planiraju održati koncert 13.10. u splitskom klubu Zenta, ex O’Hara gdje su praktički rezidentni bend, iako im je želja napraviti i malo veći koncert s ozbiljnijim produkcijskim pristupom povodom 10 godina djelovanja.