BRATSTVO I JEDINSTVO: Na Exitu Splićanka nosila srpsku, a Novosađanka hrvatsku zastavu
12. srpnja 2019.
Music Box (10285 Članci)
Podijeli

BRATSTVO I JEDINSTVO: Na Exitu Splićanka nosila srpsku, a Novosađanka hrvatsku zastavu

Zajedničke fotografije dviju djevojaka obučenih u hrvatsku i srpsku zastavu na EXIT festivalu, izazivaju oduševljenje na društvenim mrežama.

U pitanju su Jelena iz Novog Sada, koja je došla obučena u majicu sa šahovnicom, kao i Iris iz Splita, koja je za svoj festivalski outfit odabrala zastavu Srbije. Obje su za ovaj čin dobile niz aplauza gdje god bi se pojavile na Petrovaradinskoj tvrđavi, a upravo EXIT festival je ranije ove godine pokrenuo veliku regionalnu akciju #SHARELOVE, inspiriran hrabrim aktom Jure Zubčića iz Zadra koji je ispravio grafit nacionalne mržnje u natpis koji poziva na ljubav prema susjednom narodu. Exitova zapažena društvena kampanja je za cilj imala upravo širenje ljubavi, tolerancije i održavanje dobrih susjedskih odnosa, a u njoj su inspiraciju pronašle upravo ove dvije djevojke koje su na festival došle obučene u zastave susjednih zemalja!

Izazvale su pažnju gdje god su se pojavile, a, kako Jelena objašnjava, na ovu ideju došle su zajedno:  “Iris i ja imamo isti stav po pitanju tih stvari, volimo se baš zbog toga tko smo i smatramo da bi se i ostali ljudi trebali tako ophoditi jedni prema drugima. Zar je uopćte bitno tko je odakle, tko koga voli, bitna je osoba, a pogotovo mi mladi se trebamo osloboditi tih okova i granica.”

Jelena je otkrila i da su se sjajno provele na festivalu: “Iris je ovo prvi festival i oduševljena je, pritom je slušala svoj omiljeni bend The Cure, meni je ovo treći Exit i naravno provela sam se i više nego prelijepo, svitanja uz drage ljude na Dance Areni i taj divan osjećaj ne mogu se tako lako opisati. U našem društvu se ne gleda tko je koje nacionalnosti, niti radimo bilo kakve razlike po pitanju bilo čega! Želimo poslati poruku da se konačno treba gledati u budućnost, a ne u prošlost i trebamo učiniti da se više nikada ne dogodi onako nesto strašno kao što je rat jer smo isti! Vjerujemo da ne treba osuđivati ljude na osnovu bilo koje razlike! Stop mržnji, širimo ljubav!” – poručuje ova razborita djevojka iz Novog Sada.

Jelena i Iris dobile su od organizatora Exita ulaznice za Sea Dance festival, koji će biti održan od 30. kolovoza do 1. rujna na plaži Buljarica u Budvi, ne bi li nastavile širiti ljubav i toleranciju po cijeloj regiji!