IZVJEŠĆE: Duran Duran nakon 16 godina održali koncert u Hrvatskoj
30. kolovoza 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Duran Duran nakon 16 godina održali koncert u Hrvatskoj

Kada je objavljena vijest da nam ponovno stižu glazbeni veterani iz grupe Duran Duran, potražnja za ulaznicama je bila dosta velika, a u konačnici se pokazalo kako će nastup biti na rasprodanoj Šalati.

Grupa je to koja je obilježila 80-e godine prošlog stoljeća i čije su pjesme i danas sveprisutne. Njihovi hitovi su često bili na top listama, prodavali se u milijunskim primjercima, baš kao i albumi, a nizale su se i nagrade struke i publike.

Na tragu uspješnog albuma “Paper Gods” iz 2015. godine Duran Duran su krenuli na turneju, a Zagreb je bio samo jedna od mnogih stanica. Koncert u Hrvatskoj je najavljivan kao onaj s najdužim setom ove turneje i kao jedini samostalni koncert u Europi. Kada čuješ takve stvari svakako očekuješ veliki spektakl i vrhunski provod.

No, koncert je ispao solidan, a i to je nategnuto. Trajao je sat vremena i 40 minuta, a sadržavao je presjek karijere te izvedbe nekoliko pjesama sa spomenutog albuma iz 2015. godine. Otvorili su set s “Paper Gods” da bi se potom nanizali hitovi, “Wild Boys”, “Hungry Like the Wolf”, “A View To Kill” i drugi. Zanimljivo, komunikacija s publikom je bila osrednja, kako između pjesama, tako i tijekom same izvedbe. Bend se tu nije previše trudio. Naravno da su u publici bile većinom one generacije koje su uživale u 80-ima kao tinejdžeri no bilo je i onih mladih obožavatelja koji su se htjeli uvjeriti kako Duran Duran zvuče uživo.

Zvuk je bio vrlo dobar, iako se na trenutke nisu mogle čuti klavijature, a bome je i gitara ponekada znala zaštekati. Nastup je popraćen i stroboskopima, te konfetama, a bez obzira na neke nedostatke vjerujemo kako je publika izašla zadovoljna jer je mogla još jednom vidjeti jednu od najboljih britanskih grupa.

Nastup su Duranovci zatvorili bisom koji se sastojao od “Universe Alone/Save A Prayer” i legendarne “Rio”. Simpatična večer je to bila na rasprodanoj Šalati.