Članovi Chuija, Mangroovea i At Easea kao Super Funk Session u Vintage Industrialu
6. rujna 2017.
Music Box (9676 Članci)
Podijeli

Članovi Chuija, Mangroovea i At Easea kao Super Funk Session u Vintage Industrialu

Ljetni vrt Savske 160 sprema otkriva još jednu poslasticu. Članovi bendova CHUI, MANGROOVE, AT EASE… ljubav prema funku pretočili su u jedan genijalni projekt – SUPER FUNK SESSION, a priliku kako to zvuči imat ćete čuti u četvrtak 7. rujna u zelenoj oazi Vintage Industriala.

Što se tiče primarnih bendova iz kojih ovi super funkeri potječi, Chui slovi za jedno od najvećih osvježenja koje je zadesilo hrvatsku modernu elektronsku, ali i rock i jazz scenu. Odgovorna osoba, Toni Starešinić sa suprugom Željkom također djeluje u bendu Mangroove, koji se drže soula, funka i jazza, ali kroz jednu chill & groovy atmosferu.

Što god rade, vrlo su jasni utjecaji i idoli: Miles Davis, E.S.T., Chicago Underground Duo, Bugge Wesseltoft, Robert Glasper, Christian Scott, Nils Petter Molvaer, Mederic Collignon, Fire, Dave Douglas Keystone, Medeski Martin & Wood, Erik Truffaz, Frank Zappa, James Brown, The Roots, The Cinematic Orchestra, Herbie Hancock’s Mwandishi band…

Htjeli to ili ne, ova funk grupacija će vas natjerati na ples. Funk je ples, a kad još dodate prstohvat soula i jazza, energiju je nemoguće ignorirati. Prekrasni vokal Željke Veverec prate njen partner u zločinu Toni Starešinić na klavijaturama, Đuro Dobranić na bubnju i Igor Dorotić na trubi.

SUPER FUNK SESSION:
Željka Veverec – vokal (Mangroove, At Ease)
Toni Starešinić – klavijature/elektronika (Mangroove, Chui, At Ease)
Đuro Dobranić – bubanj (ex. Chui, At Ease)
Igor Dorotić – truba (ex. Totem Sova, ex. Mangroove)