Faokfobolan ovog prosinca u Močvari
10. prosinca 2019.
Music Box (6916 Članci)
Podijeli

Faokfobolan ovog prosinca u Močvari

U Močvaru 20. prosinca stižu Fakofbolan, Urar, Ljepilo i Besni Pacov!

Godinu dana nakon gostovanja na rođendanskom koncertu Motus Vita Est, pulski punk prvaci Fakofbolan vraćaju se u Močvaru još jednom odsvirati i sa zagrebačkom punk žgadijom otpjevati svoje himne. Fakofbolan su osnovani sredinom ’90ih godina prošlog stoljeća i jedan su od najdugotrajnijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih punk rock bendova na ovim prostorima – uz Kud Idijote svakako prva asocijacija na Pulu i punk.

Zagrebačko-pulski bend Ljepilo svoje svoje žanrovsko opredijeljenje najlakše je staviti unutar hardcore/punk’n’rolla. Ono što je prije nekoliko godina za članove Ljepila bila tek rekreacijska svirka i druženje, danas je postalo ozbiljno punk prašenje čiji su najbolji pokazatelj 10 pjesama objavljenih na ovogodišnjem prvom albumu “Superattack”.

Urar je pulski post punk/no wave/experimental trio koji djeluje od 2016. godine. Aida Dražić (bariton sax), Dejan Gotal (vokal i gitara) i Emil Rojnić (bubanj) nastupaju u nekonvencionalnoj instrumentalnoj postavi širokih glazbenih afiniteta i kroz nekoliko godina zajedničkog sviranja izrasli su u jedinstven i osebujan kolektiv koji fuzijom raznih glazbenih utjecaja, karizmom i jednostavnošću pruža jedinstveni avangardni glazbeni doživljaj. Njihov prvi album “40+” objavljen početkom 2018. godine kroz 9 pjesama pokazuje kako su Urar jedan od najboljih novih hrvatskih bendova koji tek treba biti otkriven.

Besni pacov su iz Zagreba, no čvrsto se drže devize Puležana Anti Otpad – totalno su ljuti na ovaj svijet. Sirova i neušminkana hardcore pankčina za najhrabrije!

Upad u pretprodaji 40 kuna, na dan događanja 50 kuna.