Osvježenje na dubrovačkoj glazbenoj sceni – Mrtvo zvono i “Oči su uvijek gladne”
7. rujna 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Osvježenje na dubrovačkoj glazbenoj sceni – Mrtvo zvono i “Oči su uvijek gladne”

Dubrovački alternativni rock sastav Mrtvo zvono predstavio je debitantski singl “Oči su uvijek gladne”, energičnu pjesmu čvrstog zvuka i razarajuće ritam sekcije, s iznimno inteligentnim tekstom koji donosi snažnu poruku.

Za vrhunsku glazbenu produkciju je zaslužan Robert Nappholz (Fali V, F5), a autor glazbe i teksta je Srđan Petric, koji je u suradnji s Ivicom Glunčićem i Robertom Nappholzom napravio aranžman.
Za singl “Oči su uvijek gladne” je u režiji Nikole Kapidžića (Vizir 360) i Srđana Petrica snimljen videospot, a radnja u spotu opisuje „zatočenost“ glazbenika u svijetu u kojem ne žele biti, referirajući se na gaže i gažersku scenu koja u Dubrovniku „guta“ kreativne talente.

Brojni dubrovački glazbenici kao da su zatočeni u “jukeboxu” u kojem su prisiljeni svirati, a spot se odnosi upravo na gažiranje te na svojevrsnu nadmoć kapitalizma nad umjetnošću. To je borba koja se još uvijek vodi, a alternativna scena je u bendu Mrtvo zvono dobila nove borce.
Iako je Mrtvo zvono novo ime na domaćoj sceni, bend je sastavljen od tri iskusna glazbenika, predstavnika dubrovačke alternativne scene. To su Ivan Jakić, gitarist dubrovačkog Gruhaka te Ivica Glunčić i Srđan Petric, bubanjar te basist i vokal benda Feredon.