Tužan dan za country glazbu – napustili nas Don Williams i Troy Gentry
8. rujna 2017.
Music Box (5950 Članci)
Podijeli

Tužan dan za country glazbu – napustili nas Don Williams i Troy Gentry

Član Country Kuće slavnih i tvorac hitova poput “Tulsa Time” i “It Must Be Love”, Don Williams umro je u petak, 8. rujna u  78. godini života.

Ova country legenda porijeklom iz Texasa svoju pjevačku karijeru započeo je s Pozo Seco Singers sredinom 60-ih godina i izašao je iz benda krajem tog desetljeća kako bi se posvetio solo karijeri. U sedamdesetima pozicionirao se kao jedan od najutjecajnijih country pjevača koji je snimio neke od najvećih hitova, kao što su “Tulsa Time”, “She Never Knew Me”, “I Wouldn’t Want to Live if You Didn’t Love Me,” te brojne druge, odnosno ukupno 17  hitova broj jedan.

Zbog njegovog zanimljivog nježnog stila pjevanja i visine zaslužio je nadimak “Gentle Giant” ili “Nježni Div”, što ga je pratilo tijekom cijele karijere. Umirovio se 2006. godine, ali se potom vratio 2010. na turneju kada je uvršten u Country Hall of Fame. Kasnije je još izdao nekoliko albuma. Od 2016. je imao problema sa zdravljem zbog čega je morao otkazivati koncerte. Razlog je bilo ugrađivanje umjetnog kuka. Proteklog ožujka se morao skroz povući.

Umro je u petak, 8. rujna u 78. godini života.

No, lošim vijestima nikad kraja. Naime, Troy Gentry, jedna polovica popularnog country dua Montgomery Gentry, poginuo je u helikopterskoj nesreći u Medfordu u New Jerseyu, također u petak, 8. rujna gdje je trebao nastupiti na koncertu. Imao je 50 godina.

Kao član dua imao je nekoliko top 5 hitova tijekom ranih 2000-ih godina sa svojim južnjačkim country/rock stilom, a tu se ubrajaju pogotovo “My Town”, “She Couldn’t Change Me” i “Hell Yeah”. U novom mileniju su nekoliko puta bili i na broju jedan, sa “Something to Be Proud Of”, “Lucky Man” i “Roll With Me”. Dobili su priznanje Academy of Country Music’s Duo 2000. godine i pozvani su da se pridruže Grand Ole Opryju 2009. godine.

Doista, tužan dan za country glazbu.