ZBOGOM CRNI ROK: Preminuo jedan od najvećih domaćih glumaca – Ljubiša Samardžić!
8. rujna 2017.
Nikola Knežević (2606 Članci)
Podijeli

ZBOGOM CRNI ROK: Preminuo jedan od najvećih domaćih glumaca – Ljubiša Samardžić!

Kako javljaju srpski mediji, legendarni sprski glumac, Ljubiša Samardžić, preminuo je u 81. godini života nakon teške bolesti.

U zadnje vrijeme Smoki, kako su ga mnogi zvali, imao je problema sa zdravljem. Krajem prošle godine čak je i hospitaliziran zbog operacije mozga.Nakon operacije pušten je kući na odmor, ali nedugo nakon toga, napustio nas je u 81. godini.

Rođen je u Skoplju 1936. godine u rudarskoj obitelji, dok je kasnije studirao pravo, a potom i Akademiju dramskih umjetnosti u Beogradu. Zvali su ga Smoki. Na filmskom platnu se prvi put pojavio 1961. godine, a nakon toga je nanizao velike uloge, pogotovo u ratnim filmovima, kao što su “Bitka na Neretvi”, “Bombaši”, “Sutjeska” i “Walter brani Sarajevo”. Poznat je i kao glumac u nekim od najboljih serija bivše države, poput “Vruć vetar”, “Kuda idu divlje svinje” i “Policajac sa Petlovog brda”.

Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, zbog čega je nedvojbeno njegov doprinos kinematografiji bivše države bio iznimno velik.

Zanimljivo je kako je svoje nagrade, diplome i priznanja, a kako piše srpski Telegraf, poklonio Jugoslavenskoj kinoteci u veljači 2014. godine.

Zbogom Šurda, zbogom Crni Rok, zbogom Smoki! Hvala za sve!

Foto: YouTube Screenshot