Novi jazz program u Vintage Industrial Baru!
15. rujna 2017.
Music Box (6904 Članci)
Podijeli

Novi jazz program u Vintage Industrial Baru!

Vintage Industrial predstavlja novi program JAZZ STORY, a otvaranje je palo na mladu, perspektivnu i glasovitu Maju Rivić & Miro Kadoić Trio, koji već 30 godina djeluje u svijetu jazza.

Zatvorili su Jazz Garden, a otvaraju nešto intimniji program – JAZZ STORY, koji će se održavati mjesečno u Vintage dvorani uz bolju kontrolu prostornih i popratnih audio – vizualnih intervencija.

Spomenut ćemo neka od imena koja su prošla kroz Jazz Garden ove godine: Zdenka Kovačiček, Branko Bogunović Pif, Gordana Marković, Tomislav Mihaljević, Bruno Mičetić, Melita Lovričević, Lela & Joe Kaplowitz, Valerija Nikolovska, Viktor Lipić, Franciska Fis, Ricardo Luque, Ana Klabučar, Oridano Gypsy Jazz Band…

MIRO KADOIĆ

Čovjek – konstanta na glazbenoj sceni već 30 godina. Svirao je sa mnogim značajnim imenima svjetske i domaće (ne samo jazz) scene, kao npr. Duke Ellingtone Orchestra, Orkestri HRT-a i RTV Slovenije, Parni Valjak, Dorian Grey itd. Nominiran je 8 puta, a dobio dva Porina sa svojim bendovima. Predstaviti će se sa mladom pjevačkom zvijezdom povratnicom iz Londona i stalnom članicom Mimika orkestra Majom Rivić.

U bendu su još i dva izuzetna svirača  amerikanac Joe Kaplowitz, već poznat publici Vintage Industriala te jedan od najboljih bubnjara danas u Hrvatskoj svestrani i znani učesnik svih glazbenih show progama HRT-a Marko Lazarić.

 

MAJA RIVIĆ

Jazz vokalistica podrijetlom iz Zagreba. Krajem 2010. odlazi u London na studij suvremenog i jazz-pjevanja, i aranžiranja, Sveučilišta Middlesex. Tamo zajedno sa saksofonistom i skladateljem Makom Murtićem osniva sastav Mimika, koji tijekom godina nastupanja po svim značajnijim Londonskim klubovima, prerasta u 20-člani orkestar.

Kao vodeći vokal snima tri studijska albuma Mimike u Londonu i studijski album Makovih kompozicija s Jazz Orkestrom HRT-a u Zagrebu. Značajni nastupi: Londonski Jazz Festival, Love Supreme, Latitude, Olimpijski i Paralimpijski festival; klubovi The Vortex, RichMix, The Forge, Spice of Life; HRT. Nakon šest godina Londonskog života, Maja trenutno živi i radi u Zagrebu. Nastupa sa zagrebačkom inačicom Mimike i sastavom Maja’s Jazz Enthusiasm.

Maja Rivić & Miro Kadoić Trio održat će koncert u  Vintageu u srijedu, 4. listopada.