Hod po rubu grupe Detmeć – sjajni rap rockeri digitalno objavili prvi album!
8. studenoga 2019.
Music Box (7330 Članci)
Podijeli

Hod po rubu grupe Detmeć – sjajni rap rockeri digitalno objavili prvi album!

“Na rubu” je debitantski album rap rock benda Detmeć kojeg od danas možete poslušati na svim popularnim digitalnim streaming servisima (Deezer, Apple Music, Amazon, Spotify), a sedam dana kasnije pronaći će se u prodaji i u fizičkom obliku.

Hod je to po rubu Detmećovaca, egzistencijalnom, socijalno-društvenom, ali i hod tijekom kojeg uspješno pronalaze izlazak iz ovog tmurnog i surovog života kojeg živimo. Teme su to koje se protežu kroz tekstove svih pjesama albuma, a ima ih ukupno 10. Osim već svima nama poznatih singlova, “Dijelimo se”“Mnogo jak”“Carcosa” i “Iza nas”, tu je još šest riffoidnih i još žešćih uradaka, najnoviji singl za koji stiže uskoro i videospot, “Kroše”, zatim “Kamion želja”“Bijeli separe”“Hotelska soba”“Život je san” i jedina suradnja na albumu, pjesma “Zamijeni me” u kojoj su ugostili jednog od najboljih hrvatskih vokala s iznimnom svjetskom karijerom, Dinu Jelusicka. Sve pjesme snimane su u studiju Hard Work u Požegi kod producenta Ante Akrapa koji je više puta dokazao svoju izvrsnost, a rezultat sjajnog rada je i album “Na rubu” za koji je likovno oblikovanje radila Marta Matijević.

Ono što ovaj album krasi je i glad za live izvedbom, a upravo su koncerti i pozornica mjesto gdje se Detmeć posebno ističe. Ili kako je napisala glazbena kritičarka Maja Trstenjak za Sound Report“ove bi stvari mogle biti garancija odlične, žestoke live svirke, koja bi im u ovom trenutku trebala biti glavni adut”. U intervjuu za Music Box ovog ljeta, netom nakon nastupa na jednom od najboljih regionalnih festivala, Ferragosto JAM-u, dečki su izjavili kako su koncerti njihova hrana.
“Sve to skupa radiš da bi izašao na pozornicu i poslao poruku. Mi se nadamo da će album biti još jedan super feedback i kako ćemo imati još više nastupa, a onda i da se netko pronađe u svemu tome.”, kažu Detmećovci koji najavljuju koncertnu promociju albuma “Na rubu” objavljenog za Croatia Records. Odabrali su zagrebački klub Sax!, mjesto gdje ih je publika već imala prilike čuti i uvjeriti se u njihovu iskrenost, energiju i snažan stav. Koncert je zakazan 18. prosinca, a pridružit će im se Playground Hustle i Suicidal. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna uskoro će biti u prodaji, na dan će koštati 40 kuna.

Upravo im je potpisivanje ugovora za najveću hrvatsku diskografsku kuću potvrda njihove ustrajnosti, marljivog rada i onog najvažnijeg – neodustajanja od životnih i profesionalnih ciljeva.
“Drago nam je što nismo morali ići okolo vući ljude za rukav i stavljati sebe u takvu poziciju. Očito je netko prepoznao kvalitetu i pozvao nas izravno tamo. Iz tog razloga smo i više nego presretni. Da budemo iskreni, nismo imali ni najmanje očekivanja da ćemo imati izdavača iza sebe. Hvala Croatia Recordsu!”kažu.

Album “Na rubu” možete poslušati na svim digitalnim streaming servisima, poput Deezera, Apple Musica, Spotifyja, Amazona i Zorro Tunesa, a od petka 15. studenog bit će dostupan i u svim prodavaonicama.