IZVJEŠĆE/FOTO: Voivod u Vintageu – super provod za kišni utorak!
4. listopada 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Voivod u Vintageu – super provod za kišni utorak!

Kao stariji poznavatelj rada kanadskih thrashera, odnosno old scool prog thrash benda Voivod, nadao sam se zanimljivom koncertu.

Predgrupa Earth Ship je neki sludge, stoner, 70’s rock…mene nije očarala, ali je skupila popriličan broj fanova u klub. Voivod je kasnio i koncert je počeo iza 23 sata, a dobili smo prosječan presjek cijele karijere s naglaskom na kultni “Killing Technology” album, ali i zadiranje u čak neke ranije radove. Bilo je tu i nekih neočekivanih pjesama iz ere 90-ih kad je thrash bio u najvećoj krizi, pa je tako i Voivod koketirao s prog zvukom i poprilično se udaljio od svojih korijena. Bend je to za znalce.

Voivod nisu tipični in your face thrash bend za klince, a to su u Vintage Industrial Baru i pokazali. Bilo je tu old school thrasha, mosh pitova, ali i čisto rockerskih te space prog stvari koje baš ne možemo nazvati metalom, skoro pa uopće. Rockeri koji se jako dobro drže za svoje godine došli su vidno “umorni” iz Pule, ali su kako je koncert odmicao držali formu, uz pokoje pucanje glasa vokalu benda i pucanje žice basistu.

Uz nekih 150 fanova, atmosfera je bila čisto u redu, ali ništa posebno što bi se pamtilo. Zvuk je bio zadovoljavajući, ne bih se žalio. Ipak je ovo metal koncert, pa ne očekujem zvuk kao da sam doma na ploči, a to opet ne bi ni bilo to, tako da mi zaista nije jasno zašto ekipa uporno toliko pažnje pridaje zvuku. Čuo se svaki ton, miks je baš bio ugodan.

Koncert je završio obradom starog Lemmyjevog benda Hawkwind. Pomalo neočekivano i meni osobno loš potez, uz toliko hitova mogli su odsvirati nešto s npr. “Dimension Hatrossa”, još jednog kultnog albuma.

Sve u svemu za kišni utorak, super provod uz standardno ćaskanje s ekipicom i privilegiju pogledati jedan nepretenciozni bend iz mladosti koji još uvijek praše fino. Da je bila subota, uz malo veći broj fanova bio bi ovo možda i bolji koncert. Ali samo za činjenicu da su koncert otvorili pjesmom “Killing Technology” vrijedilo je biti dio ove večeri.