FOTO: Great Gatsby groznica zahvatila Zagreb! Što se to događalo u Diamond Palace Casinu?
9. listopada 2017.
Music Box (7295 Članci)
Podijeli

FOTO: Great Gatsby groznica zahvatila Zagreb! Što se to događalo u Diamond Palace Casinu?

Remi, Franka Batelić, Aljoša Šerić, Filip Riđički i mnogi drugi proslavili dolazak velikog baletnog spektakla!

Još je nekoliko dana ostalo da veliko spektakla koji se sprema u Areni Zagreb a među ljubiteljima plesa, ludih 20-ih godina, kako i kultne teme „Great Gatsby“ već se osjeća nestrpljenje. U subotu 14. listopada u zagrebačkoj Areni obožavatelje plesa očekuje prava poslastica – u goste dolazi ‘Great Gatsby’, baletni blockbuster, jedinstven projekt koji objedinjuje nekoliko umjetničkih sfera i donosi sasvim drugačiji doživljaj istoimenog romana F. Scotta Fitzgeralda.

Jedno od najzvučnijih imena produkcije je Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu i ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku, a kao pjevačica u predstavi, nastupit će Franka Batelić.

Franka je gostovanjem u „Great Gatsby Balletu“ najavila svoj povratak na glazbenu scenu a ne krije oduševljenje što će biti dio ove posebne priče.
‘Imam priliku otpjevati jednu skladbu iz baleta ‘Great Gatsby’ kojeg nam dovodi fenomenalna međudržavna produkcija. Jedva čekam tu subotu i zbilja jedva čekam vidjeti Denisa Matvienka na pozornici, već sam puno čula o njemu a nisam ga do sada imala priliku gledati. Jako mi je drago da je produkcija odabrala baš mene. Dionice su apsolutno genijalne, polumračne, mistične, točno te dvadesete, Great Gatsby đir, i nisam ni časa dvoumila hoću li biti dio ovog spektakla”, izjavila je Franka

Glazbeni dio koji će Franka otpjevati u Areni možete poslušati u ovom videu (od 2.30min):

Franku, kao i mnoge druge javne osobe zahvatila je groznica ludih 20ih godina, pa su se uoči spektakla u Areni, okupili na Great Gatsby Partyju u Diamond Palace Casinu. Ondje je povodom Great Gatsby Balleta, plesnog  spektakla i blockbustera koji se sprema 14. listopada u Areni Zagreb održan party kojeg su posjetili, osim Franke, brojne osobe iz glazbeno-scenskog svijeta, poput grupe Meritas, Aljoše Šerića, Mirele Priselac Remi, glumaca Filipa Riđičkog i Antonija Franića, Dalibora Petka, Ane Perduv, prvaka baleta HNKa Azamata Nabiullina, mlade pjevačice Zsa Zsa te mnogih drugih.

Great Gatsby vrhunski je plesni spektakl i blockbuster, u kojem sudjeluju virtuozi iz svijeta baleta, plesa općenito, kazališta i glazbe, poput Denisa Matvienka, nacionalnog baletnog prvaka Marijinskog teatra i po mnogima „najboljeg baletana današnjice“, Dwighta Rhodena, jednog od najtraženijih suvremenih koreografa u svijetu, vrhunskog kompozitora Konstantina Meladzea, Clifforda Williamsa, plesača koji je svoje umijeće brusio u u prestižnim plesnim školama poput Julliarda i The School of American Ballet…

Publiku u Areni Zagreb 14. listopada očekuje neponovljiv spoj baleta, suvremenog plesa i kinematografije koja će uistinu sve prisutne ostaviti bez daha.
Scenografija kao i popratni sadržaji, od kojih su organizatori otkrili da „će i novčanice padati s neba“, prilagođeni su isključivo gledatelju kojeg očekuje istinski spektakl.

Ulaznice za Great Gatsby Ballet u prodaji su preko sustava Eventim – www.eventim.hr

Foto: Nino Goga