Telefon Blus Band na hum. koncertu u sjećanje na Nevena Mijača
9. listopada 2017.
Music Box (10879 Članci)
Podijeli

Telefon Blus Band na hum. koncertu u sjećanje na Nevena Mijača

Prošla je godina od kada je Neven otišao prema svom Astralu. Iako on i dalje putuje dio njegove Duše i glazbe ostaje s nama kako bismo uživali u toj ljepoti i perfekciji izvedbe.

Upravo ovaj koncert želi dočarati priču o njegovom glazbenom životu od samih početaka karijere. Koncert će biti održan u utorak, 24. listopada u Vintage Industrial Baru, a upad je 30 kuna.

Prvi dio programa prati autorski period u grupi Telefon, a nakon toga njegov samostalni rad u instrumentalnoj domeni. Srednji dio koncerta posvećen je instrumentu koji ga je učinito veličanstvenim kao muzičara, a to je usna harmonika. Upravo zbog toga na scenu dolazi petero najboljih svirača u Hrvatskoj, a to su: K. Oremuš, T. Goluban, P. Lovrinčević – Lovre, I. Djeke i D. Lokas.

Zadnji dio programa zamišljen je kao podsjetnik na dva legendarna i kultna rock sessiona koje je Neven svirao sa sastavom Telefon Blues Band. Prvi je bio ‘Loocking Back’ – Dance Rock Session u GSC Kulušić, a drugi je bio ‘Rubey Tuesday’ u klubu Saloon.

Prijatelji koji dolaze pjevati i svirati su njegovi dugogodišnji suradnici na brojnim snimkama i hitovima, a to su: D. Gobac, Massimo, N. Belan, Z. Kovačiček, R. Metessi, E. Baučić, S. Jug, B. Bogunović-PIF,D. Kukuruzović, J. Leikauff, A. Bjelinski …
Tu su također grupe ‘Telefon’ u originalnoj postavi (T. Krkač, R. Krkač, S. Jug, K. Randić) i Telefon Blues Band (T. Krkač, V. Božić, S. Pintarić, D. Krznarić) kao session band večeri.
Koncert ima humanitarnu notu te će sav iznos od prodanih ulaznica biti uplaćen na račun HGU-a za pomoć glazbenicima sa zdravstvenim problemima.