U Zagreb stiže duh EKV-a za kraj turneje u čast ovim velikanima ex-Yu rocka
10. listopada 2017.
Nikola Knežević (2451 Članci)
Podijeli

U Zagreb stiže duh EKV-a za kraj turneje u čast ovim velikanima ex-Yu rocka

Poklonici Ekatarine Velike 25. studenog moći će uživo čuti njihove najveće hitove jer u goste zagrebačkom Metropolisu dolazi EKV offical tribute bend Krug, koji je popularan širom regije.

Krug, zagrebačkoj publici već godinama poznat bend, sastoji se od dijela glazbenika koji su nekoć svirali u originalnoj postavi Ekatarine Velike, već nekoliko godina za redom puni klupske prostore u Zagrebu. I ove godine Krug povodom obljetnice smrti frontmena Milana Mladenovića početkom 11.  mjeseca kreće na regionalnu turneju koju će završiti upravo u Zagrebu. Kako je Ekatarina Velika ostavila veliki trag u regionalnoj rock sceni, mnogi i dan danas pohode koncerte, a kultni rock sastanci postali su već iznimno popularni u svim većim gradovima regije. U Beogradu se članovima Kruga pridružuju mnogi poznati glazbenici koji su bili dio novovalne priče, te kolege i štovatelji moćnog zvuka Ekatarine Velike.

Niti zagrebačka publika neće biti zakinuta jer će se Krugu i ovoga puta pridružiti gosti iznenađenja, pa će zajednički zasigurno zagrebačkoj publici pružiti priliku da live osjete moć zvuka kultne Ekatarine Velike . Dvije godine nakon što je ovaj regionalno popularan bend dupkom napunio Metropolis klub te ranije i Tvornicu kulture, poklonici Ekatarine Velike imati će priliku uživo ponovno uživati u zvuku kultnih pjesama koje i mnogi danas rado slušaju.

Prije 24 godine, točnije 9.11.1990. godine, održan je zadnji koncert ovog kultnog benda u Zagrebu, kada su se nakon oduševljenog skandiranja mase EKV, EKV, EKV… zadnji put zajedno naklonili publici na koncertu održanom u sklopu Brucošijade ETF-a. No, zvuk Ekatarine Velike nije utihnuo, a za to su se pobrinuli članovi beogradske skupine Krug.

Bend “Krug” nastao je u proljeće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija glazbenika, članova originalne postave Ekatarine Velike s grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda. Zajednička ljubav prema glazbi, umjetnosti i posebice poštovanje prema jednom od najvećih r’n’r bendova ovih prostora, koji ih je inspirirao u raznim fazama života. Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja), da dio tog duha osjete na koncertu.

Krug EKV tribute svoje koncerte doživljava kao privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijele fascinaciju jednom od najutjecajnijih i najcjenjenijih rock grupa na ovim prostorima te svim, prerano otišlim, genijalnim ljudima i njihovim idejama.

Ekatarina Velika je ostavila veliki trag  na glazbenoj sceni te je utjecala na mnoge izvođače. Tako će se Zagreb 25.11.2017. vratiti se u 80-te i biti dio velike rock priče, koju će ispričati nitko drugi nego glazbenici koji su i neko vrijeme svirali u tom bendu. A koliko je Ekatarina Velika još uvijek velika svjedoče i puni klubovi i dvorane publike koja ih i dan danas vjerno sluša.

Ulaznice za ovaj koncert nabavite u sustavu Eventim – www.eventim.hr i sustavu Entrio.hr po cijeni od 40 kn do 31.10.2017., zatim od 1.11.2017. za 55 kn te na dan koncerta po cijeni od 70 kn.