Nakon tri godine Stoka se vraća na pozornicu – najavljen povratnički koncert u Vintageu
18. listopada 2017.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Nakon tri godine Stoka se vraća na pozornicu – najavljen povratnički koncert u Vintageu

Tri godine nakon odsustva s koncertne mape Zagreba, jedan od pionira hrvatskog rapa vraća se na pozornicu u velikom stilu. Specijalan povratnički zagrebački koncert Marina Ivanovića Stoke održat će se 8. prosinca u Vintage Industrial Baru.

Poznati reper u čiji je izričaj utkan grad Zagreb i dalje ponosno stoji kao osobit glas kvarta. U svibnju je šokirao javnost i fanove svojom lažnom objavom smrti koja je samo simbolički poslužila da svrati pozornost na tematiku ovisnosti od droge s kojom se obračunava u singlu ‘Stara škola kreka’, svojevrsnoj osobnoj ispovijesti po kojoj i nadolazeći album dobiva ime.

Uz nekoliko gostiju iznenađenja, Stole priprema setlistu sastavljenu od bitnih hitova karijere, ali i pjesama s dugoočekivanog novog albuma ‘Stara škola kreka iz tame u svjetlo’ kojeg će objaviti 16. prosinca. Album će svoju službenu promociju, uz proslavu 20 godina karijere, doživjeti krajem zime. U isto vrijeme najavljuje se i premijera istoimene monodrame u Kazalištu Vidra.

Proboj i slavu na rap teritoriju stekao je još krajem 90ih uz Marka Lasića Nereda s kojim je djelovao u formi dua pod nazivom Nered & Stoka. Nakon njihovog zajedničkog albuma ‘Spremni za rat’ (1999.), nizao je solo albume ‘Stole’ (2003.), ‘Kravlje ludilo’ (2006.), ‘Pogodi ‘ko se beko’ (2010.), a svoje posljednje album izdanje ‘ZG Gangsta’ izbacio je 2014. godine.

Uz veliki reunion koncert njegovih suboraca Tram 11, povratak Stoke na pozornicu čini 2017. godinu jednom od najznačajnijih godina u povijesti zagrebačkog hip hopa.

Koncert donosi K.L.U.B. Dostava Zvuka koji stoji iza organizacije festivala Ferragosto JAM. Ulaznice za koncert u pretprodaji od 23. listopada iznosit će 45 kn, dok će im cijena na ulazu biti 60 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty Old Shop (Tratinska 18)
  • Vintage Industrial Bar (Savska 160)