IZVJEŠĆE/FOTO: Gibonni napunio zagrebačku Arenu i održao večer za pamćenje
22. listopada 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Gibonni napunio zagrebačku Arenu i održao večer za pamćenje

Arena Zagreb je u subotu, 21. listopada ugostila jednog od najvećih hrvatskih glazbenika, Gibonnija, koji je s okupljenim vrhunskim glazbenicima, Nikšom Bratošem, Hrvojem Rupčićem, Lukom Veselinovićem, Markom Ramljakom i drugima, uključujući i brojne goste, još jednom opravdao sve epitete.

Gužva se počela stvarati čim su otvorena vrata zagrebačke Arene, što je dalo naslutiti da će ovo biti doista posebna večer. Kada je Gibo izašao na pozornicu cijela Arena ga je dostojno pozdravila i spektakl je mogao početi.

Set listu je otvorio starim hitom koji je i dan danas neizostavni dio Gibinih koncerata, “Dvije duše”, da bi se potom vratio na, po mnogima najbolji album, “Judi, zviri i beštimje” i izveo genijalnu “Činim pravu stvar”. S obzirom da je aktualni studijski album kojeg je napravio u suradnji s Oliverom Dragojevićem pobrao mnoštvo nagrada Porin, izveo je i neke od uspješnica tog studijskog uratka. Među njima su “Bella figura”, “Onako od oka”, “Udica”, za koju je rekao da mu je jedna od tri najdraže pjesme koje je ikada napisao, te “Sreća” koju je posvetio svom “bratu” Oliveru, a koji nije mogao biti na ovom koncertu zbog bolesti.

Gibonniju su se na pozornici priključili i mnogi gosti, prije svega London Gospel Choir, klapa Brodosplit, Maya Azucena, Urban, Vlatko Stefanovski, Bow vs Plectrum, Matija Dedić, Muc Softić te odlična brass sekcija koji su cijelom koncertu dali posebnu notu. Koncert su obilježile i dvije pozornice, main stage gdje se većina nastupa odvijala, te mala pozornica na kojoj je Gibo u malom bisu s Bow vs Plectrum i Matijom Dedićem izveo tri pjesme, “Hodaj”, “Žeđam” i “Nisi više moja bol”.

Na koncertu su izvedene i uspješnice s albuma “Mirakul”, “Libar”, naslovna stvar i “Oprosti”, a nije propustio otpjevati i “Divji cvit”, “Temperu”, “U ljubav vjere nemam”, jedan od najvećih hitova u njegovoj prvoj fazi karijere – “Zlatne godine”, zatim “Posoljeni zrak i razlivena tinta”, “Anđeo u tebi” i druge.

Još jedan zanimljivi događaj je obilježio koncert, a to je trenutak kada je Gibo doveo na pozornicu ljubavni par iz prvog reda. Dečko je otpjevao s Gibom jednu pjesmu, a djevojka je sjela u brodicu koja je potom plovila iznad publike, odnosno improviziranog mora. Ovaj nastup bio je u sklopu velikog bisa kojeg je Londonski zbor otvorio s “Amazing Grace” dok se Gibo prebacivao s male na veliku pozornicu. Tu su izvedene “Toleranca”, “Ne odustajem”, “Cesarica”, koju je Gibo napisao za Olivera, te “Dobri judi” da bi se potom na poziv publike vratio na još jedan bis u kojem je između ostaloga poručio – “Ovo mi je škola”. Škola u tom smislu da bi komotno mogao i jednom godišnje imati praksu održavanja koncerta u Areni Zagreb jer Gibo je jedan od rijetkih domaćih izvođača koji može napuniti taj koncertni prostor.

Foto: Andrej Smolić