Matt Shaft o superfinalu RockOffa: “Vrlo sam uzbuđen i jedva čekam stati na pozornicu”
2. studenoga 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Matt Shaft o superfinalu RockOffa: “Vrlo sam uzbuđen i jedva čekam stati na pozornicu”

Matt Shaft je zadnji superfinalist Karlovačko RockOff festivala, a kojeg predstavljamo na portalu Music Box.

Superfinale će biti održano u petak, 3. studenog s početkom u 21 sat u zagrebačkom Katranu. Iza imena Matt Shaft stoji Matej Magdić, ulični svirač violine i student Muzičke akademije u Zagrebu.

S violinom do finala RockOff festivala, zvuči cool. Kako se ti osjećaš pred finale i što to za tebe znači?
Vrlo uzbuđeno. Jedva čekam stati na pozornicu i odsvirati ljudima sve što sam pripremio. Skupljanje iskustava sviranja na festivalima me najviše veseli.

Na Facebooku piše da si ti jedini član svojeg projekta. Imaš li nekoga sa sobom na pozornici ili baš solo nastupaš s violinom?
Nastupam s pratećim bendom. Antonino za basom, Petar za gitarom, Ivan za klavijaturama i brat Karlo na bubnjevima. Ja izmjenjujem violinu i ukulele.

Kakav zvuk furaš?
Ponajprije moderniji aranžmani. Trudim se da to zvuči što bliže svjetskom pop-rock zvuku uz dozu akustike i elektronike.

Foto: Goran Berović

Zašto violina? Je li to doista instrument koji najbolje za dočarati emociju*
Pa violina je instrument s kojim se najviše “družim” i koji sam još kao mlađi počeo svirati u glazbenoj školi. Oduvijek mi se sviđao njen zvuk i mislim da je to instrument s kojim najbolje možeš dočarati svoje emocije.

Kakvo je tvoje mišljenje o RockOff festivalu?
Odličan festival koji ti može pomoći u promociji svoje glazbe i stvaranju novih glazbenh prijateljstava. Svakome tko se bavi glazbom bi ga vrlo rado preporučio!