Mia Dimšić uskoro objavljuje album božićnih pjesama – najavljen i božićni koncert
3. studenoga 2017.
Music Box (9729 Članci)
Podijeli

Mia Dimšić uskoro objavljuje album božićnih pjesama – najavljen i božićni koncert

Pjevačica i kantautorica Mia Dimšić svojim je talentom i pjesmama vrlo brzo osvojila široku publiku te potpuno opravdala naziv pjevačke senzacije.

Debitantska pjesma „Budi mi blizu“ ostvarila je značajan air-play, a da na Miju treba itekako računati potvrdila je pjesmom „Slobodna“. No, pravi veliki uspjeh uslijedio je hitom „Život nije siv“ u srpnju 2016. godine s kojom je debitirala na Splitskom festivalu.

Inače, njezin diskografski glazbeni put započeo je sasvim nenadano 2014. godine, kada kao sudionica kulturalne turneje po Kanadi i SAD-u upoznaje svog današnjeg suradnika, menadžera i koautora Damira Bačića. 2015. godine potpisuje ugovor s Croatia Recordsom, a s obzirom da je Mijina nagla popularnost ukazala na potrebu prvog albuma, na prvi dan proljeća 2017. godine objavljen je debi studijski album „Život nije siv“. U idućih nekoliko tjedana dominirao je na top listama najprodavanijih albuma, a svi ti diskografski uspjesi donose Miji i lijepa priznanja, od čega se posebno ističu 4 nominacije za nagradu Porin te naposljetku i osvojeni Porin u kategoriji za najbolji videobroj, zatim nagrada Hrvatske diskografske udruge za Najboljeg novog izvođača 2016. godine., nagrada CMC televizije za najbolju izvođačicu 2016. godine i nagrada “Moj prvi Music pub – Pjevačica 2016.” emisije Music Pub Zlatka Turkalja Drugog programa Hrvatskog radija.

Krajem iste godine dobila je veliku čast da samostalnim koncertom uveliča 43. obljetnicu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Tada su uz nju nastupili sjajni glazbenici i kolege Zvonimir Glibušić, Nenad Dujmić, Dario Hleb, Danijel Peršić, Ante Gelo, Domagoj Pavin, Franciska Perković i gudači orkestar. Snimka ovog koncerta objavljena je na DVD-u, a uz CD s Mijinom hitovima „Bezimeni“, „Život nije siv“, „Budi mi blizu“ i „Slobodna“ postigao je značajan uspjeh pa je ovaj prvijenac objavljen i na vinilu.
2017. godina je započela nastupom na Zagrebačkom festivalu, a potom su uslijedila i predstavljanja na Festivalu zabavne glazbe Split, CMC festivalu u Vodicama i Slavonija festu – CMC200 u Slavonskom Brodu, a posebno ističemo gostovanja na Međunarodnom festivalu RadioCity u Milanu (Italija) u travnju, te u glavnom gradu Mađarske, Budimpešti, u rujnu.

Kako se približavaju božićni blagdani objavila je informaciju kako priprema album božićnih pjesama, a ujedno najavila i veliki božićni koncert u Lisinskom. Koncert pod motom „Život nije siv“ namijenjen je malima i velikima, a bit će održan u nedjelju 3. prosinca 2017. godine.

Foto: Krume Ivanovski