Luminize u novom Akustika Session videu obradile pjesmu grupe Elemental
10. studenoga 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Luminize u novom Akustika Session videu obradile pjesmu grupe Elemental

Luminize predstavljaju novi video iz Akustika Session serijala – live-akustičnu obradu pjesme “Vertigo” skupine Elemental.

Luminize Akustika Session serijal uključuje live-akustične verzije odabranih pjesama, koje su odnedavno u potpunosti dostupne u radijskom eteru te digitalnom EP obliku putem Deezera. Sve izvedbe bit će predstavljene i u obliku video-serijala, što je već najavljeno videom za pjesmu “Glavni lik”, dostupnom na službenom Akustika Session YouTube Vevo kanalu.

Nastavak video-serijala dolazi u obliku videa za zamijećenu live-akustičnu obradu pjesme “Vertigo” skupine Elemental, originalno objavljene 2010. godine na njihovom istoimenom petom po redu studijskom albumu.

Razlog odabira ove pjesme objasnila je Marcela, frontwoman skupine Luminize: “Za cover smo odabrale “Vertigo” jer smo htjele izvesti pjesmu “girl power” izvođačice. Za nas je to bila Remi, snažna i emancipirana žena koja se ne boji reći što misli i radi ono u što vjeruje. Vertigo je pjesma koja je svim članicama benda vrlo draga tako da smo jedva čekale napraviti našu akustičnu verziju. Nadamo se da će Remi i ostatak benda biti zadvoljni našom izvedbom!”

Upravo su Mirela Priselac Remi i ostatak skupine Elemental već imali priliku čuti Luminize izvedbu njihove pjesme “Vertigo”, za koju kažu da im je kompliment. “Jako smo počašćeni što su cure iz Luminizea odlučile obraditi našu pjesmu! Može li ti itko, kao kolegi muzičaru, dati veći kompliment?” otkriva Remi i nastavlja: “Mislim da je sjajno kad se muzičari nadopunjuju i kad surađuju, da jedni druge inspiriramo i nosimo. Scena je mala i ovakvi znakovi međusobne podrške mogu samo dati do znanja da si jedni drugima držimo leđa! Želimo im sreću s obradom i nadamo se da će ih veseliti kao što je veselila i nas kad smo je napisali.”

“Vertigo (Akustika Session)” drugi je od ukupno četiri videa iz serijala snimljenog sa skupinom Luminize, koji će biti predstavljan iz tjedna u tjedan putem Akustika Session YouTube Vevo kanala, a sve je snimljeno u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark.

Kako je ranije već spomenuto, čitav EP je dostupan u digitalnom obliku putem Deezera, a donosi ukupno četiri live-akustične izvedbe – Luminize singlove “Glavni lik”, “Kill It With Love” i “Twilight” te obradu pjesme “Vertigo”