U Brelima se ove nedjelje održava jedinstven koncert na pučini
30. srpnja 2022.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

U Brelima se ove nedjelje održava jedinstven koncert na pučini

Glazbeni dvojac Echo Momentum koji čine Severin Filipović na klaviru i Stela Ivanišević Curić na mandolini, ove će nedjelje održati koncert klasične glazbe na splavu koji će plutati na pučini nedaleko od breljanske obale.

To je ujedno jedini sastav mandoline i klavira u Hrvatskoj osnovan s ciljem promoviranja unikatnog zvuka kombinacije navedenih instrumenata. Koncert na pučini počinje u 21:00 sati, a ukrcaj na brodove trajat će od 20:30 do 20:45 u lučici Soline u Brelima. Turistički brodovi odvest će posjetitelje do plutajuće pozornice, ugasiti motore i usidriti se za vrijeme koncerta. Događaj je besplatan za sve posjetitelje.

Stela Ivanišević Curić i Severin Filipović posljednjih su 15 godina zajedno svirali na brojnim natjecanjima i koncertima, a Echo Momentum osnovali su 2020. godine. Najčešće izvode skladbe koje su originalno napisane za sastav mandolina – klavir, a od nedavno izvode i vlastite aranžmane drugih komornih djela klasične glazbe. Prošle su godine objavili su prvi spot za skladbu Concerto no°2, II. Largo mesto autora Raffaelea Calacea kojeg je pogledalo više od pedeset tisuća ljudi.

 

„Veselimo se što ćemo ponovno oživjeti breljansku pozornicu na pučini te zasvirati na obali mog rodnog mjesta. U protekle dvije godine konstantno smo vježbali i osmislili obrade komornih djela velikih skladatelja poput Ravela i Debussyja koja nisu originalno napisana za sastav klavir – mandolina. Nadamo se da će Koncerti na pučini postati tradicija te da ćemo iste početi izvoditi i u drugim mjestima na obali – kako u Hrvatskoj, tako i u drugim zemljama“, izjavio je Severin Filipović dodavši kako su prvi u državi za sastav mandolina – klavir napravili obrade poznatih komornih djela koja su originalno skladana za druge instrumente.

„Neka od djela koja ćemo svirati na koncertu su Poloneza skladatelja Rafaellea Calacea, Rapsodija skladatelja Victora Kioulaphidesa te ćemo po prvi puta uživo izvesti našu obradu skladbe poznatog skladatelja Maruricea Ravela pod nazivom Priče majke guske. Kombinacija zvukova mandoline i klavira stvara poseban mediteranski doživljaj, a sami ugođaj koncerta bit će još posebniji zbog toga što ćemo svirati na površini mora“, najavila je mandolinistica Stela Ivanišević Curić.

Foto: Facebook