Dubioza kolektiv objavila novi album i najavila druženje s fanovima uoči koncerta u Zagrebu
13. studenoga 2017.
Music Box (8352 Članci)
Podijeli

Dubioza kolektiv objavila novi album i najavila druženje s fanovima uoči koncerta u Zagrebu

Novi album benda Dubioza kolektiv upravo je ugledao svjetlo dana!

Izlazak albuma obilježit će se prigodno – druženjem s bendom – u srijedu, 15.11. u Menart multimedijalnoj knjižari u Avenue Mallu, a proslaviti kako se velike stvari i slave – koncertom u Areni krajem ovog tjedna.  Može se reći – Dubiozni tjedan je počeo!

Prošlo je četiri godine od posljednjeg diskografskog izdanja benda, a pjesme s posljednjeg albuma „Apsurdistan“ obišle su cijelu regiju i već skoro pet godina bile su neizostavni dio naše svakodnevice.
Tamo gdje je „Apurdistan“ stao, nastavlja novi album.

„Pjesmice za djecu i odrasle“ naziv je albuma koji donosi 9 pjesama. Već je sa singlovima „Himna generacije“ i „Treba mi zraka“, koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obje pjesme osvojile su slušatelje velikom brzinom i trenutačno spadaju među najemitiranije pjesme hrvatskog radijskog etera, dok pogledi na YouTubeu broje milijune.
Uz novih 7 pjesama koje možete poslušati u nastavku teksta, zaokružuje se priča koju nam je Dubioza poželjela ispričati.

„Pjesmice za djecu i odrasle“ čine obaveznu lektiru koju bi svatko trebao „pročitati“.

„Ovaj album uradili smo s lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pjesme ukrali sa YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini“, komentirao je bend u svom stilu izlazak novog albuma.

Dubioza je na albumu „Pjesmice za djecu i odrasle“ ugostila bosanski bend „Helem Nejse“  na pjesmi „Pionirska“, u pjesmi „Autopilot“ pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl „Treba mi zraka“ donio je pjesmu koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije.

Omot albuma ilustrirao je legendarni Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci Dubiozinih pjesama.

CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za djecu i odrasle.
Novi album izlazi u izdanju Menarta, a također je dostupan i za besplatni download na dubioza.org

Svega 5 dana publika ima vremena za naučiti nove pjesme, jer 17. studenog je na rasporedu koncert Dubioze kolektiv u zagrebačkoj Areni! Dubiozin premijerni dolazak u Arenu bit će njihov najmasovniji nastup i, prema svemu sudeći, jedan od najvećih koncerata nekog urbanog benda u novijoj hrvatskoj povijesti. Podsjetimo, susret benda i ovdašnje publike trebao se dogoditi u velikoj dvorani Doma sportova, no ulaznice su se rasprodale mjesec dana prije koncerta, pa je sve preseljeno u najveću hrvatsku dvoranu, Arenu Zagreb.

Uoči koncerta Dubioza stiže u grad, podružiti se sa svojim prijateljima i fanovima.
Mjesto susreta zakazano je za ovu srijedu, 15. studenog, u multimedijalnoj knjižari Menart u Avenue Mallu, gdje će Dubioza od 17 sati potpisivati novi album i zagrijati atmosferu pred koncert u Areni.
Ulaznice za koncert u Areni mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima, te online na www.eventim.hr

Popis pjesama:
Pionirska feat. Helem Nejse
Himna generacije
Pakšu
Treba mi zraka feat. Dino Dvornik
Rijaliti
Autopilot feat. Dino Šaran
Bankomat
Internetska
Domaćica 2.0

Foto: Nikola Knežević