Nemesis i Mephisto’s Requiem u zagrebačkom Hard Placeu!
14. studenoga 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Nemesis i Mephisto’s Requiem u zagrebačkom Hard Placeu!

U petak 17. 11. publika u Zagrebu bit će prvi put u prilici uživo čuti beogradski melodic death metal band Nemesis, koji će nastupiti zajedno sa sjajnim lokalnim bendom Mephisto’s Requiem u klubu Hard Place.

Nemesis čini 5 devojaka, Sanja Drča – vokal, Aleksandra Petrović i Tijana Milivojević na gitarama, Anja Tvrtković na bas gitari i Selena Simić za bubnjevima. U ovom sastavu one već dvije godine aktivno promoviraju svoj autorski rad koji je inspiriran bendovima Arch Enemy, Death, In Flames, Kreator. Pored brojnih nastupa u Srbiji, imale su zapažene nastupe u Ljubljani na festivalu Dan Rock Žena i na ovogodišnjem Demofestu u Banjoj Luci ispred 5000 ljudi. Njihov nastup karakteriziraju melodični riffovi, snažna ritam sekcija kao i sirova energija koju ova petorka posjeduje. Trenutno su u fazi snimanja i objavljivanja novih singlova i spotova, a nadaju se da će album prvijenac biti objavljen naredne godine. Vođene sjajnim iskustvom koje su imale u Banjoj Luci odlučile su nastaviti promociju svog rada u regiji. Inspiraciju za tekstove nalaze u problemima 21. stoljeća, kao što su kapitalizam i globalizacija, ali i u filozofskim temama.

Mephisto’s Requiem je tročlani bend iz Zagreba koji je aktivan od 2008. godine. Uz mnoge izmjene u postavi, danas ga čine Zlatko Sinković – Zlajo na bubnjevima, Ivana Hanžek – Anča na gitari i Tomislav Džodan – Mephisto kao basist i vokal benda. Stil koji bend njeguje je dijagnostic metal, odnosno metal koji ne poznaje žanrovske ladice niti bilo kakva ograničenja, a oni kao njegovi poklonici smatraju da se glazba radi prstima, ustima, srcem i hrabrosti.

Koncert počinje u 21 sat.